Tappa sugen. Och hitta den igen.

DCBA2030-6F13-4DE4-A16F-109BCCEFB849

Om att tappa sugen. Och om att återfinna den.

Många av oss har väl någon gång, eller kanske flera gånger, tappat den någonstans på vägen. Du vet, den där sugen. Förlorat lusten och glädjen. Idag hände det mig.

Just nu när det mesta i livet känns som om det är bra, du vet nästan sånt där ”flow” som man ibland talar om. Det flyter på, mycket går framåt och man trivs. Efter en lång semester och ledighet har jag fått göra härliga saker som jag gillar med de jag tycker om. Och jag känner en slags balans i tillvaron.

Då kommer ett bakslag. Den tidigare skimrande dagen blir plötsligt grå. Solen skiner ifrån en klarblå himmel utanför fönstret, men hos mig har solen gått i moln.

Igår var jag saligt glad över att äntligen ha övervunnit smärtminnen från en svår cykelolycka. Träningscyklade på landsväg igen, ett favoritnöje som jag inte varit kapabel att genomföra på fjorton månader. Men så igår bestämde jag mig (efter lång tids funderande och peppning av mig själv) och cyklade 18 kilometer i ett nafs. Nåja, kanske inte i ett nafs, men jag cyklade igen, vågade och det var det viktiga. Om smärtminnen och hur man övervinner svåra hinder kommer jag skriva mer om snart.

Men idag tappar jag sugen. Och varför händer det? För min del var det något som jag hoppats och väntat på. Som skulle bli så roligt. Nu vet jag att det på grund av olyckliga omständigheter som jag inte kan påverka, inte kommer inte att bli av. Åtminstone inte nu när det var tänkt.

Livet går upp. Och det går ned. Det gäller att hålla i sig hårt för att hänga med i livets berg- och dalbana. Och jag tillåter mig att bli ledsen och besviken. En liten stund.

Sedan vet jag att jag kommer att göra som jag alltid gör. Bita ihop. Gå vidare. Och fundera över meningen med det som nu sker. Kanske ger sig meningen tillkänna längre fram. Den har en tendens att göra det. Eller så tuffar livet på ändå.

Suget att skriva finns ändå alltid kvar. Likt en trogen följeslagare. Alltid där.

Jag försöker återgå till positiva tankar. Sakta, men bestämt. Och jag tänker fortsätta skriva, följa min plan. Mina bokprojekt ska bli verklighet och jag ska fortsätta blogga, oavsett hinder och yttre omständigheter. För det har jag bestämt och målet är satt. Det finns till och med en liten hejaklack numer som rycker upp mig när jag tillfälligt tappar sugen. Tack! Ni vet vilka ni är, ni som följer min blogg, finns i min skrivargrupp, familj och vänner.

Tänker på fisken Doris (Dory på engelska) i filmen ”Hitta Nemo” då hon säger ”Fortsätt simma, fortsätt simma”. Såg det citatet häromdagen någonstans, men minns inte var. Plötsligt dök det upp i minnet idag. Och jag ler lite, för precis så är det mig med. Jag funderar en stund, bestämmer mig och sedan fortsätter jag simma.

”Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it. Always work with it, not against it.”

/Eckhart Trolle

/Anni

Ps. Vill du se och höra fler underbara citat av Doris (Dory) kan du kika här:

5 reaktioner på ”Tappa sugen. Och hitta den igen.

  1. Ja det går upp och ner, upp och ner. Jag tror faktiskt att man måste vara lite nere ibland för att hitta upp igen. Själv känner jag mig taggad inför hösten. Tydligen var två veckors total vila (borta från dator och internet också för det mesta) exakt vad jag behövde! Snart hittar du också tillbaka, det är jag övertygad om!

    Gilla

  2. Ju mer jag läser av dig och ju mer jag lär känna dig så ser jag hur lika vi är. Man förvånas över vart krafterna att vända från dalarna upp till toppen kommer ifrån. Allt har en mening förr eller senare, tror man bygger upp en minnesbank under livet för att bli klokare. En vacker dag kommer dagens bakslag och tappade sug vara något du ser som en positiv erfarenhet. Kram på dig 🙂

    Gilla

  3. Jag känner igen mig😊 Är också en person som strävar framåt och alltid vill en massa saker. Men ibland tappar man nallen. Det går inte att ha ett högt energipåslag jämt, det måste bli stunder av låg energi = tappat sug. Som tur är brukar det gå över ganska fort, särskilt om man sover och låter hjärnan vila lite. Min semester har varit lite sån, på ett sätt. Jag har skapat saker men också känt mig osugen på det mesta. Ingen gas, liksom. Tänker på Tolles ord som du citerar och försöker anamma det förhållningssättet.😊

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar