Författardrömmar

Sedan jag var liten har jag kanske alltid drömt om att bli författare. Jag har åtminstone haft en enormt stor kärlek till ord, berättelser och till författare som betytt oerhört mycket för mig. Så snart jag lärt mig läsa slukade jag alla böcker jag kunde komma åt. Jag älskade att skriva, skrev dagböcker på löpande band och mängder av poesi redan i tidiga år. Skolbiblioteket och Södertäljes stadsbibliotek var platser jag flitigt besökte både som barn, under tonåren och även nu som vuxen med min egen dotter. Både för att läsa och för att göra skolarbeten. Bibliotek är fantastiska med alla författare, böcker och berättelser i långa rader. Så mycket kunskap, historia, känslor och fantasi samlat på en plats.

Mitt stora intresse för böcker och läsande finns kvar. Likaså mitt intresse för ord och för att skriva. I min blogg kan du följa min väg mot att få min första helt egna bok klar, och förhoppningsvis utgiven. Jag har uppslag och halvt färdiga utkast till många fler berättelser, både faktaböcker, romaner och noveller.

Här kan du anmäla ditt intresse med en mejladress, så får du ett meddelande när min första bok blir utgiven.

Den stora drömmen är att få ägna en lite större del av min tid på den här planeten åt den sortens skrivande som kan göra skillnad för andra människor. Om jag kan drömma så kan det kanske också bli verklighet? Min drivkraft är att hjälpa andra människor, att försöka göra världen lite bättre och att bli en av de där som finns på bibliotekets hyllor och som kanske kan göra skillnad för en annan människa. Genom att definiera tydliga mål, vara tydliga med vad vi vill och vart vi vill tror jag att både jag och du kan nå våra drömmar – och kanske också förbättra världen en smula. Följ mig gärna och se om jag lyckas.

Where my books go.

All the words that I gather,
And all the words that I write,
Must spread out their wings untiring,
And never rest in their flight,
Till they come where your sad, sad
heart is,
And sing to you in the night,
Beyond where the waters are moving,
Storm darkened or starry bright.

W.B. Yeats.
LONDON, January 1892.

Förutom en rad utbildningar inom information och kommunikation har jag har gått skrivarkurser i skönlitterärt skrivande på Folkuniversitetet med författaren Helen Laestadius Loman, ”Att skriva en bok” och ”Att skriva en bok, fördjupning”. Jag har även gått flera kurser i skönlitterärt skrivande med författaren Kim M Kimselius. Under 2017-2018 har jag den stora förmånen att få delta i utbildningen Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. (Några av de mest roliga och utvecklande saker jag gjort i mitt liv.)

Den 16 april 2015 nådde jag en milstolpe som betytt mycket för det fortsatta skrivandet. Min första egna privata text, en krönika, blev publicerad i Allas. Därefter en till krönika som blev publicerad, snart en till… Därefter tre noveller i en antologi och ytterligare en text i en bok hösten 2016, ännu en våren 2017. Nästa novell kommer i en ny novellsamling under våren 2018.

Våren 2017 debuterade jag med min första e-novell ”En berättelse från ovan”. Utgiven av Joelsgården förlag. Den finns att beställa både på adlibris.com och bokus.com Kanske är jag författare nu?

anni_kronika_allas_2015_nr17

Författardrömmar

Det bor en längtan långt därinne.

En dröm som brinner i mitt sinne.

Ord för ord skriver jag.

Mitt livs historia.

/Anni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s