Författardrömmar

Sedan jag var liten har jag alltid drömt om att bli författare. Jag har åtminstone haft en enormt stor kärlek till ord, berättelser och till författare som betytt oerhört mycket för mig. Så snart jag lärt mig läsa slukade jag alla böcker jag kunde komma åt. Jag älskade att skriva, skrev dagböcker på löpande band och mängder av poesi redan i tidiga år. Skolbiblioteket och Södertäljes stadsbibliotek var platser jag flitigt besökte både som barn, under tonåren och även nu som vuxen med min egen dotter. Både för att läsa och för att göra skolarbeten. Bibliotek är fantastiska med alla författare, böcker och berättelser i långa rader. Så mycket kunskap, historia, känslor och fantasi samlat på en plats.

Ett brev till mig själv.

Mitt stora intresse för böcker och läsande finns kvar. Likaså mitt intresse för ord och för att skriva. I min blogg kan du följa min väg mot att få min första helt egna bok klar, och förhoppningsvis utgiven. Jag har uppslag och färdiga utkast till många fler berättelser, både faktaböcker, romaner och noveller.

Den stora drömmen är att få ägna en lite större del av min tid på den här planeten åt den sortens skrivande som kan göra skillnad för andra människor. Om jag kan drömma så kan det kanske också bli verklighet? Min drivkraft är att hjälpa andra människor, att försöka göra världen lite bättre och att bli en av de där som finns på bibliotekets hyllor och som kanske kan göra skillnad för en annan människa. Genom att definiera tydliga mål, vara tydliga med vad vi vill och vart vi vill tror jag att både jag och du kan nå våra drömmar – och kanske också förbättra världen en smula. Följ mig gärna och se om jag lyckas.

Where my books go.

All the words that I gather,
And all the words that I write,
Must spread out their wings untiring,
And never rest in their flight,
Till they come where your sad, sad
heart is,
And sing to you in the night,
Beyond where the waters are moving,
Storm darkened or starry bright.

W.B. Yeats.
LONDON, January 1892.

Förutom en rad utbildningar inom information och kommunikation har jag har gått skrivarkurser i skönlitterärt skrivande på Folkuniversitetet med författaren Helen Laestadius Loman, ”Att skriva en bok” och ”Att skriva en bok, fördjupning”. Jag har även gått flera kurser i skönlitterärt skrivande med författaren Kim M Kimselius. Under 2017-2018 har jag den stora förmånen att få delta i utbildningen Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. (Några av de mest roliga och utvecklande saker jag gjort i mitt liv.)

Den 16 april 2015 nådde jag en milstolpe som betytt mycket för det fortsatta skrivandet. Min första egna privata text, en krönika, blev publicerad i Allas. Därefter en till krönika som blev publicerad, snart en till… Därefter tre noveller i en antologi och ytterligare en text i en bok hösten 2016, ännu en våren 2017. Sedan kom ytterligare noveller i nya antologier och så har det fortsatt.

Våren 2017 debuterade jag med min första e-novell ”En berättelse från ovan”. Utgiven av Joelsgården förlag. Den finns att beställa både på adlibris.com och bokus.com Kanske är jag författare nu?

anni_kronika_allas_2015_nr17

Författardrömmar

Det bor en längtan långt därinne.

En dröm som brinner i mitt sinne.

Ord för ord skriver jag.

Mitt livs historia.

/Anni

Annons

9 reaktioner på ”Författardrömmar

 1. Detta var en märklig upplevelse…Jag kände igen i mycket. Min önskan är att ”komma igång” igen.

  Jag är 71 år och har läst sedan 4 års ålder. Orden finns men är jag fortfarande osäker?

  Kan jag få råd hur jag ska börja – igen men på denna gång på allvar? Distanskurs med av och till kontakt.
  mvh Birgitta Eriksson i Falun

  Gillad av 1 person

  • Hej Birgitta. Ledsen att mitt svar dröjt men jag har varit bortrest. Spännande att du gillade inlägget! 🤗 Det finns många olika sätt att komma igång. De två saker som hjälpt mig mest i inledningen var att dels läsa böcker om skrivande. Jag delar strax några tips i länk nedan.

   Dels är det skrivarkurser där det finns flera som är mycket bra. Sök på författare Kim M Kimselius. Hon har kurser i Småland men hon har även distanskurser för att komma igång och Kim är jättebra. Sedan finns det universitetskurser på distans. Både hos Medborgarskolan och hos exempelvis universitet som där jag läser nu (strax fjärde året), Kreativt skrivande på Linneuniversitetet. Blandade åldrar på alla kurser och den jag går nu där finns personer som du som är runt sjuttio. Även bibliotek erbjuder ibland skrivarkurser.

   Jag hoppas du hittar något i mina tips som passar dig. Har du fler frågor så bara hör av dig igen.

   Med bästa hälsningar
   Anni

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s