Om mig

annis-bild-fb-851x315

Vem är jag?
Mitt namn är Anni. Jag använder magkänsla, förnuft, humor och positiv tankekraft för att glida så glatt som möjligt genom livets upp- och nedgångar.

Vad gör jag?
Jag är kommunikatör, chef för digitala medier, skribent, krönikör och författare. Uppvuxen i Södertälje, numer boende i Järna, ett par mil söder om Södertälje. Vill genom mina berättelser och texter inspirera, beröra, sätta ljus på viktiga samhällsfrågor och förbättra världen, eller i alla fall göra något i världen lite bättre. Jag har som mål att ge ut min första, egna bok på temat ”Ingenting är omöjligt” under 2019. Jag arbetar som kommunikatör, skriver på fritiden noveller, böcker, krönikor och bloggar (publicerad bl a i Allas, Länstidningen i Södertälje, i en novellantologi och i böcker om hälsa)*.

*I september 2016 debuterade jag med tre noveller i en antologi, ”Färgargårdens andar” som presenterades på bokmässan i Göteborg: ”Min debut som författare”. Jag är även medförfattare i två böcker om hälsa och folkbildning som kom ut september/oktober 2016 och våren 2017. Under våren 2017 gavs min första e-novell, ”En berättelse från ovan” ut av Joelsgården förlag. Under 2018 kom antologin med fantasy-tema ”Den magiska porten vid Färgargården” och min novell ”De orörbara”.

Vad skriver jag om och varför?
Med en övertygelse om att oavsett var eller vad du kommer ifrån och vad du möter i livet kan du göra det du vill och nå dit du vill. Men det krävs hårt arbete, en innerlig stark vilja, envishet, mod och någon eller något som ger kraft på vägen. Jag har en önskan om att beröra, inspirera, ge mod och hopp till andra människor. Intresserad av människor, ledarskap, motivation, ord och kommunikation. Tror på kommunikationens starka kraft och älskar att skriva. Jag vill förbättra världen eller i alla fall göra något i världen lite bättre. Mer om mina tankar kring skrivandet hittar du här: ”Varför skriver jag?”

Blogg
Förutom att skriva här så gästbloggar jag ibland. Till exempel för nätverket Give it forward – se iderummet.se och Skrivarbloggen och bloggen Läsa & Skriva. Jag har även skrivit en del krönikor, bland annat för tidningen Allas. Jag bloggar om allt mellan himmel och jord, men ofta handlar det om skrivande eller om livet och livsviktiga frågor eftersom det är starkt knutet till mitt skrivande och författarskap. Att skriva är min luft, ett sätt att andas. Jag måste skriva. Det handlar för mig om att hantera livet och reda ut alla de frågor som människor ställs inför. Det handlar även om fantasi och det härliga i att ibland besöka andra världar än den vi själva lever i här och nu.

Krönikor
Jag har skrivit ett antal krönikor och är publicerad ett flertal tillfällen i tidningen Allas. Nästa krönika publiceras i juli 2019.

Noveller
Tre av mina noveller är publicerade hösten 2016 i antologin Färgargårdens andar. En annan novells inledning vann en skrivartävling hos Litteratursalongen våren 2016. Den novellen (En berättelse från ovan) publicerades som e-novell under våren 2017.  Se längre upp på sidan för länk till Adlibris. Under våren 2018 medverkade jag i novellsamlingen ”Den magiska porten till Färgargården”.  Jag har ytterligare noveller och böcker i min byrålåda som jag knåpar vidare på. Min första egna bok ska bli klar under sommaren 2019.

Bästa tips
Tro på dig själv, våga förändra det som inte känns bra. Livet är för kort för att inte må bra och ha kul. Lyssna, dela med dig, ge beröm och var generös.

Drömmer om
Att ge ut min alldeles egna bok på temat ”Ingenting är omöjligt.” Därefter alla de verk som än så länge bara är utkast i min byrålåda.

Inspireras av
Boken/filmen ”Send it forward” eller ”Skicka vidare” som den svenska översättningen heter.  Inspireras även av människor som vågar följa sina drömmar, naturen, träning, konst, kultur, berättelser, böcker och min dotter.

Vill du veta lite mer om mig kan du läsa bloggen och även kika här; http://about.me/Annisvensson 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s