Om mig

annis-bild-fb-851x315

Vem är jag?
Mitt namn är Anni. Jag använder magkänsla, förnuft, humor och positiv tankekraft för att glida så glatt som möjligt genom livets upp- och nedgångar.

Vad gör jag?
Jag, Anni My Svensson är skribent, krönikör, författare och förläggare. Uppvuxen i Södertälje, numer boende i Järna, ett par mil söder om Södertälje. Vill genom mina berättelser inspirera, beröra, sätta ljus på viktiga samhällsfrågor och förbättra världen, eller i alla fall göra något i världen lite bättre. Jag har som mål att ge ut min första, egna bok på temat ”Ingenting är omöjligt” under 2017. Anni arbetar som kommunikatör, skriver på fritiden noveller, böcker, krönikor och bloggar (publicerad bl a i Allas, Länstidningen i Södertälje, i en novellantologi och i böcker om hälsa)*.  Läs mer: annisvensson.com

*I september 2016 debuterade Anni med tre noveller i en antologi, ”Färgargårdens andar” som presenterades på bokmässan i Göteborg: ”Min debut som författare”. Anni är även medförfattare i två böcker om hälsa och folkbildning som kom ut september/oktober 2016 och våren 2017. Under våren 2017 kommer Annis första e-novell, ”En berättelse från ovan”.

Vad skriver jag om och varför?
Med en övertygelse om att oavsett var eller vad man kommer ifrån och vad man möter i livet kan man göra det man vill och nå dit man vill. Men det krävs hårt arbete, en innerlig stark vilja, envishet, tro, mod och någon eller något som ger kraft på vägen. Har en önskan om att beröra, inspirera, ge mod och hopp till andra människor. Intresserad av människor, ledarskap, motivation, ord och kommunikation. Tror på kommunikationens starka kraft och älskar att skriva. Har varit Informationschef i världens största säkerhetsföretag. Är nu kommunikatör i ett elbolag som tänker på mer än bara el och bara säljer ren, förnybar energi från sol, vind och vatten för miljön och klimatets skull. Jag vill förbättra världen eller i alla fall göra något i världen lite bättre. Mer om mina tankar kring skrivandet hittar du här: ”Varför skriver jag?”

Blogg
Förutom att skriva här så gästbloggar jag ibland. Till exempel för nätverket Give it forward – se iderummet.se och Skrivarbloggen och bloggen Läsa & Skriva. Jag har även skrivit en del krönikor, bland annat för tidningen Allas. Jag bloggar om allt mellan himmel och jord, men ofta handlar det om skrivande eller om livet och livsviktiga frågor eftersom det är starkt knutet till mitt skrivande och mitt författarskap. Att skriva är min luft, ett sätt att andas. Jag måste skriva. Det handlar för mig om att hantera livet och reda ut alla de frågor som människor ställs inför. Det handlar även om fantasi och det härliga i att ibland besöka andra världar än den en själv lever i här och nu.

Krönikor
Jag har skrivit ett antal krönikor och är publicerad ett flertal tillfällen i tidningen Allas. Nästa krönika publiceras den 27 april 2017. (Allas veckotidning, nummer 18.)

Noveller
Tre av mina noveller är publicerade hösten 2016 i antologin Färgargårdens andar. En annan novells inledning vann en skrivartävling hos Litteratursalongen våren 2016. Den novellen (En berättelse från ovan) är antagen och kommer att publiceras som e-novell under våren 2017.  Jag har ytterligare ett gäng noveller i min byrålåda som jag knåpar vidare på.

Förlag
Under 2017 har jag blivit med förlag, men inte på det sätt jag tänkt mig från början. Det har blivit ännu bättre och jag är själv förläggare. Tillsammans med fyra andra skrivarkollegor driver jag Joelsgården Förlag. Läs mer: ”När drömmar blir till verklighet  om ett förlag.”

Bästa tips
Tro på dig själv, våga förändra det som inte känns bra. Livet är för kort för att inte må bra och ha kul. Lyssna, dela med dig, ge beröm och var generös.

Drömmer om
Att ge ut min alldeles egna bok på temat ”Ingenting är omöjligt.” Och sedan resten av alla de verk som än så länge bara är utkast i min byrålåda.

Inspireras av
Boken/filmen ”Send it forward” eller ”Skicka vidare” som den svenska översättningen heter.  Inspireras även av människor som vågar följa sina drömmar, naturen, träning, konst, kultur, berättelser, böcker och min dotter.

Vill du veta lite mer om mig kan du läsa bloggen och även kika här; http://about.me/Annisvensson 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s