Träning och må bra

Under våren 2014 råkade jag ut för en allvarlig cykelolycka när jag tränade inför Tjejvättern. Och vägen tillbaka blev lång. Längre än jag någonsin kunnat tro.

Det har varit tufft, men också lärorikt. Jag har funnit vägar och verktyg för att komma framåt, för att läka och hitta tillbaka till livet. Ett liv som jag trodde mig förlorat. Träning och motion på mina villkor och utan stress. Ett liv för att må bra, för att lindra smärta, läka, komma framåt och att leva. Numer är styrketräning, avslappning, vila och promenader bland det viktigaste jag gör och med hög prioritet i mitt liv. Jag har också blivit mer ödmjuk inför livets skörhet och försöker se skönheten i varje dag, oavsett väder, vind eller motgång.

Flera års kamp med smärta, mot försäkringsbolag och hur jag till slut lyckades vinna över både försäkringsbolag – och smärta (i nämnd ordning) är ett projekt med en hel del färdigt material som en dag ska bli en bok.

Innan jag själv drabbades visste jag inte att problemet var så utbrett som det är. Det finns väldigt många människor i vårt land som tvingas leva med kronisk smärta och där försäkringsbolag vägrar ta ansvar.

Jag ser fram emot att lyfta även detta viktiga ämne så småningom. Inte minst för alla de som inte har möjlighet att göra sin egen röst hörd.

(Tyvärr fick resan sättas på paus våren 2021 då jag blev svårt sjuk i ME/CFS.)

65584C72-DF6B-4722-A69F-3E6E8A61FA7B

Eftersom jag lever efter devisen att det är bra och kul att dela med mig så gör jag det i min blogg. Jag hoppas kunna inspirera och hjälpa någon med mina tankar och tips.

”The difference in winning and loosing is most often…not quitting.” /Walt Disney

/Anni

Anni Svensson 2016 träning

Ps. I februarinumret (2015) av tidningen Må Bra är jag med i reportage om att träna i ur och skur. Om motivation och om att inte ge upp, trots motgångar.

anni

Annons

3 reaktioner på ”Träning och må bra

  1. Hej, är en 53 årig man, diagnos grav adhd kombinerad form, mitt liv har alltid gått i 200 knyck, i huvudet har det varit en centrifug, outsider och aldrig platsat in, intensiv, impulsiv, fatta att man är en pain in the ass för omgivningen, det blir jag och dom, ensamt liv fast ändå inte, social, pratglad, positiv, drivande, träning är den bästa medicinen, gymmet är min zon 6 dagar i veckan, pressar max, inga selfies eller caffe latthe träning, sätter mål, höjer ribban, tar ut max ur kroppen, in ear pluggar och AC/DC, total lycka, efter detta pass har jag sinnesro, träningen kombinerat med concerta funkar, concerta hade bäst effekt i början, träning har alltid bra effekt, man får inte glömma, concerta är bara ett hjälpmedel, kbt funkar bra, att jobba med sig själv varje dag, men jag blir aldrig en i mängden, idag är jag glad att jag är den jag är, jag är fan unik,

    Gilla

    • Hej, det låter som om du hittat träningens fantastiska effekt för både kropp och sinne. Träning är fantastiskt och gör gott på många sätt. Det gäller att hitta sin form av träning, tror jag. Något som man tycker om att göra och som man mår bra av. Att inte vara som någon annan, att vara sig själv, att vara unik är fint.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s