Kommunikationens kraft

Kommunikation gör skillnad.

För människor, för organisationer och företag. För alla.

Kommunikation är grunden i allt och därför så viktigt och kul! Bra kommunikation är en konst och det handlar ofta om att till en början lyssna noga för att sedan kunna nå fram och kommunicera på bästa sätt. Då kan du göra skillnad. I smått och i stort.

Jag är kommunikationsstrateg till yrket och har valt att jobba med just kommunikation för att det är det roligaste jag vet. Svårt, och ofta en utmaning, både i små och stora organisationer. Men det som är en utmaning är också roligt och känslan när man lyckas nå fram och nå in är oslagbar. Ingenting är omöjligt, men det krävs en bra strategi, planering, samarbete, kreativitet och gott om envishet och tid för att verkligen lyckas.

I min blogg kan du läsa en hel del om kommunikation. Här skriver jag, bland annat, om mina erfarenheter kring utmaningarna kring både intern och extern kommunikation. Jag samlar och delar också råd och tips från andra kloka människor, kommunikatörer, ledare och bloggare som likt mig har kommunikation som ett stort intresse. Det gör jag eftersom jag älskar att skriva och lever efter mottot att det är kul och bra att dela med sig.

Jag vill gärna inspirera och en del av min inspiration kommer från boken/filmen ”Send it forward” eller ”Skicka vidare” på svenska. Det handlar kort och gott om att dela med sig och göra goda gärningar. Ofta kommer det tillbaka till dig själv på ett positivt sätt. Blir vi bättre på att kommunicera är jag övertygad om att vi kan förändra världen till det bättre.

Tyck gärna till, fråga och hojta till om du har något du vill dela med dig av.

Ps. Bra artikel (på engelska) av fenomenala Inc.com om vikten av att lyssna när det gäller intern kommunikation: ”Stop talking and start listening to your employees.”

”The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place.” /George Bernard Shaw

/Anni Svensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s