Glädje är som ett ljus. Tänd det för andra – skenet faller ofta tillbaka på dig själv.

För en tid sedan blev jag kontaktad av en tjej som läst mina blogginlägg i Idérummet. Bland annat ”Dröm inte det du vill göra. Gör det du vill göra.” Hon hade blivit inspirerad och undrade om jag kunde tänka mig att bli hennes mentor. Jag blev överraskad och glad, men även lite tveksam först. Att skriva är en sak men skulle jag kunna vara ett bra bollplank för någon på riktigt i verkliga livet?

Idag träffades vi för första gången över en lunch. Det var givande, intressant och roligt. För mig. Och det verkade vara så även för henne. Det slog mig åter igen hur goda handlingar utan tanke på egen vinning ofta leder till något positivt för en själv. För vips! var jag både gladare och piggare och blev under vårt samtal påmind om en del saker för egen del som jag borde ta tag i bums. Och jag kom att tänka på Alan Watts igen och den här tre minuter långa filmen;

Jag upptäckte också att det är himla roligt att kunna dela med sig av tips, kunskap och erfarenheter som man ser att någon annan har nytta av. Att kunna inspirera och heja på en annan människa att ta ett kliv framåt mot sina drömmars mål är otroligt energigivande. Jag är glad att jag tackade ja och ser redan fram emot nästa möte.

Får du frågan om ett spännande möte, tveka inte – säg bara ja och ser vart det leder dig.

Annons

2 reaktioner på ”Glädje är som ett ljus. Tänd det för andra – skenet faller ofta tillbaka på dig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s