Om inspiration.

snacksamlaren

Funderat mycket på vad som inspirerar. Till att skriva.

Och för min del är det ganska många saker. Det verkar som ju mer regelbundet jag skriver, desto fler idéer kommer upp. Jag har mina pågående texter i huvudet när jag åker till jobbet, när jag handlar, när jag tränar, när jag läser nyheter osv. Och hela tiden stöter jag på saker som relaterar till det jag skriver. Kan det vara så att ju mer vi skriver, desto mer öppnar vi upp våra sinnen? Och vips! så skriver vi ännu mer.

För att hitta fortsättningen på den där inledande meningen. Eller den där lite kluriga rubriken, intressanta ämnet osv. Hur som helst så är det otroligt spännande.

Andra saker som inspirerar mig är;

 • Naturen. På mina promenader och cykelturer, särskilt i skogen har några av mina bästa idéer sett dagens ljus.
 • Träning och fysisk rörelse. Alla former där jag inte tar ut mig helt, ger mig inspiration. Så jag bör då rimligen röra mig ännu mer. Nu provar jag yoga igen efter ett uppehåll. Yin-yoga. Spännande att lyssna inåt.
 • Böcker och tidningar. Ju mer jag läser, desto mer idéer. Så mycket att läsa, alltför lite tid.
 • Musik. Vissa låtar eller musikstycken gör också att ord plötsligt kan bubbla upp inom mig. Ord som jag sedan skriver ned och använder i mina berättelser och texter.
 • Radio. Att lyssna på sommar-/vinterpratarna i radio P1, Ring P1 eller programmet Karlavagnen i P4 som sänds sent på kvällarna är fantastiska källor för nya idéer. Det handlar om livet och alldeles vanliga människor. Men också ovanliga situationer och spännande händelser.
 • Film. Det finns många intressanta filmer att kika på. För att nämna några; The Bucket list, Give it forward, En oväntad vänskap och Les Miserables.
 • Bloggar och skrivargrupp. Att följa andra som skriver och bloggare är så roligt. Ger massor av inspiration att hitta likasinnade.
 • Skrivarkurs. Ja, så roligt har jag inte haft på länge som jag hade på sommarens skrivarkurs. Bara jag, min dator, papper, penna och en grupp härliga människor och en kursledare som brinner för orden, precis som jag. Bättre kan det inte bli. Har gett mig energi och flow en lång tid efteråt.
 • Bilder och fotografier. Ibland när jag ser på fotografier kommer också ord och idéer. (Som bilden ovan, på min dotter vid en favoritstrand.) Och därför har jag börjat fotografera mer än tidigare.
 • Mening. Det behöver vara meningsfullt. Berättelserna jag bär på är sådana som kräver att få komma ut. Som måste komma ut. Och jag tror att det jag har att berätta kan hjälpa andra människor. Det är en stark morot för att fortsätta.
 • Mål. Jag behöver utmanande mål för att komma framåt. Det är ett sätt för mig att prestera bättre. Både när det gäller jobb, träning och skrivande. Mitt mål nu (för skrivandet) är att vara klar med min första bok/verk innan året är slut. Därefter tid för korrekturläsning och testläsare innan det är dags att söka förlag.

Och till sist tänker jag på en sak till som är viktig. För mig. För att få mer inspiration. För att fortsätta. Framgång och att lyckas. Att få beröm, en krönika publicerad eller några uppmuntrande ord från någon som läst din text, några ord från någon som säger att det där, just det där du skrev hjälpte mig den där dagen kanske är det allra bästa. Då vet man att det man skrivit kommit till nytta. Det gjorde kanske skillnad.

Någon gillar det du gör. Någon tror på det du gör.

Det är stort. Kanske störst.

Vad ger dig inspiration?

/Anni

Annons

4 reaktioner på ”Om inspiration.

 1. Härligt Anni att följa dig, jag kan tipsa om Podcasten Värvet men nästan 200 intressanta intervjuer, där mina favoriter är: Per Holknekt, Alexander Baard, Bea Usmaa och Fredrik Reinfelt 🙂 prova dem

  Gilla

 2. Pingback: Deadline och magin i ljudet av penna som möter papper | Anni Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s