Om beröm och konsten att lyssna

Jag skriver ofta om att man kan förändra världen med kommunikation. I alla fall tror jag att det är så det ligger till. Därför är det så roligt att jobba med kommunikation. Och så roligt att skriva.

Lite har jag testat mig fram för att se om någon kan ha nytta av det som finns i mina tankar – även på min fritid. Och det verkar finnas potential. Jag har gästbloggat för bl a nätverket Give it forward och häromdagen kom ett mejl som berör ett blogginlägg jag skrev för över ett år sedan – ”Dröm inte det du vill göra. Gör det du vill göra.” Det har gillats och delats av över 20 000 personer och så här lång tid efteråt delas det fortfarande. Imponerande och kul! Så här stod det:

”Hej! Jag skulle vilja lägga till dig i mitt nätverk efter att ha tagit dela av ditt mycket inspirerande blogginlägg. Jag drabbades av jante igår, men kom tilbaka framåt kvällen. Blogginlägget inspirerade och jag kände sådan glädje av dig och dina ord.
Mitt varmaste tack! Mvh Lotta”

Ett sånt mejl gör att jag fortsätter skriva med glädje. Det finns människor därute som verkligen uppskattar och har nytta av mina texter. Tänk hur stor skillnad några uppmuntrande ord kan göra för någon annan. Det tar så lite tid, men ger så mycket. Kanske finns det någon du borde höra av dig till?

Tusen tack Lotta!

Ps Lotta bloggar också och du kan följa henne på ”Charlas blogg” där hon berör ämnen som sociala nätverk, människor i, utanför och på väg in i arbetslivet och utanförskap. Lotta har också nyligen publicerat ett fantastiskt citat av Dalai Lama som berör det jag skrivit om tidigare – konsten att lyssna. Klokt.

dalai-lama

Annons

2 reaktioner på ”Om beröm och konsten att lyssna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s