När den lilla människan vinner över det stora försäkringsbolaget

Den här bloggen handlar inte om försäkringsbolag och inte om rätt eller fel. Men den handlar om att man kan nå dit man vill om man är tillräckligt envis. Den handlar också om skrivande, om att nå sina drömmar och om att aldrig ge upp. Nu, ikväll har jag fått ett besked jag väntat på och stridit för under så lång tid. Jag har vunnit kampen mot det stora försäkringsbolaget!

Kommer du ihåg inlägget jag skrev i augusti 2015 ”Jag. Ger aldrig upp”? Drygt två år efter min cykelolycka, en tjock pärm med intyg, brev och hundratals mejlkonversationer fick jag till slut rätt. ALLT det jag påtalat från dag ett med min cykelolycka har nu omprövats och jag fick rätt på ALLA punkter. Skadorna ersätts, alla skador beror på cykelolyckan. Punkt.

”Vi har omprövat vår tidigare bedömning avseende din skada och beslutat ersätta dig ytterligare.”

Men det har krävt timmar av arbete på min fritid, ilska, driv och en envishet som jag tror få lyckas uppbringa i den här typen av strid. Du vet att du har rätt, både enligt försäkringsvillkor och läkarintyg. Men mot försäkringsbolagens egna rådgivare är det en hård kamp att driva, näst intill omöjlig har jag fått veta. Även enligt mina egna läkare.

Samtidigt har jag vägrat ge upp. Inte bara för min egen skull, utan för alla de som inte har orden eller energin att driva sin fråga vidare. Nu hoppas jag kunna bli en röst för dem. Tro inte att jag är klar, jag har fått rätt i mitt ärende, men hur många människor därute har råkat ut för olyckor de inte fått godkända som skador och rätt ersättning för? Jag har förstått under den här tiden att de är många.

Nu ska jag en liten stund njuta av min seger. Verkligen luta mig tillbaka och inse åter igen, att det som en del säger är omöjligt, är möjligt. Sedan ska jag fundera på hur jag gör med min färdigskrivna debattartikel och annat material som ligger där och väntar i min strategi och plan. För alla de som inte orkar föra kampen på egen hand.

Ikväll vet jag att jag har vunnit. Och du vet också – allt går, ingenting är omöjligt. Det är bara jäkla olika svårt.

/Anni

Annons

7 reaktioner på ”När den lilla människan vinner över det stora försäkringsbolaget

 1. Bra jobbat – och grattis! En stor seger i det lilla men även i det stora, du gör helt rätt i att deiva detta vidare och visa på missförhållandena i branschen. Heja dig!

  Gilla

  • Tack! Dina peppande ord betyder massor. Det har varit en oerhört lång och tidskrävande process. Nu ska jag njuta en stund, ge mig själv en klapp på axeln och fundera på om jag ska ta nästa steg eller inte. Oavsett så är en bok om den här historien påbörjad. Så något kommer det att bli 😀

   Gilla

   • Att vända motgång till kreativ medgång är en styrka! Den boken läser jag gärna när den blir klar 😄

    Gilla

   • Tack! Åh, vad jag blir glad 😀 Har funderat lite på det där. Och jag tror att jag kanaliserat min ilska genom att skriva ned det som hänt och att ta den här striden till sin spets. Det har gjort att jag tagit mig igenom och framåt. Jag ska nu bli klar med min först bok och glädjas åt några av mina noveller som snart kommer ut. Sen! Ska jag fortsätta med den där boken och ytterligare en annan, som är en spänningsroman 😀

    Gillad av 1 person

   • Att skriva när det bränner tror jag är bra, all överflödig ilska kan ju – vid behov – alltid redigeras bort.
    Men, som du skriver, ett steg i taget. Du har ju lite andra projekt att syssla med trots allt 😄

    Gillad av 1 person

  • Tack! Kanske är det så. Det är en oerhört tuff process som kräver både ork, tid och energi. Just därför är det många som vare sig kan eller orkar. Det är för deras skulle jag ev. tar det här ett steg till. En förändring i systemet behövs. Vi får se om jag finner glöden…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s