Konsten att slåss mot jättar och att fira

A photo by Christopher Sardegna. unsplash.com/photos/CMOa3H1SXG0

Foto: Christopher Sardegna. unsplash.se

Livet, det förunderliga, är sällan enkelt. Och jag har kommit på att jag firar alldeles för sällan när saker på något märkligt vis, ändå faller på plats. Firar du, när du lyckats med något? Du vet de där dagarna då något superkul och bra har hänt eller den där dagen när du gått i mål med något du kämpat med under lång tid? Firar du då? Jag gör det ibland, men alldeles för sällan.

Så nu ska jag göra det. Fira! Det är snart höst och med det följer mörker, kyla och kanske trötthet. Det blir mörkt och det är obevekligt, men i år ska jag istället för att deppa, tända ljus och hoppa i de vackra höstlöven. Kanske du också kan göra det? Du kanske också har saker att fira? Saker du kanske inte ens hunnit tänka på?

Snart, snart kommer boken, den allra första ”riktiga” boken,”Färgargårdens andar” där jag har bidragit med tre noveller. Det ska jag fira med att åka till bokmässan i Göteborg ett par dagar i slutet av september. Kika på boken och hålla i den. Med målbilden att nästa år är jag förhoppningsvis där igen med min alldeles egna bok. Och så ska jag kolla in de där riktiga författarna, deras verk och fortsätta skriva såklart.

Jag ska också fira att det omöjliga är möjligt. Att vinna över ett försäkringsbolag efter flera överklaganden är stort. Till och med en av mina läkare skrev så här för ett år sedan till mig. Citat: ”Även om jag, som du sett av mina intyg, anser att du har rätt, så är dina chanser att vinna nästan obefintliga och därför tycker jag inte att du ska lägga mer tid eller eventuella pengar på att överklaga.”

Well. Hopp finns oavsett vad någon säger och oavsett position. Idag fick jag veta att de även ersätter ytterligare en del som jag stridit för. I två år. Därför unnar jag mig också en firarhelg i Stockholm i september. Gör stan, myser på hotell och fortsätter skriva 🙂

Because I´m worth it.

/Anni

Ps. Om du tycker att det där med jättar, David och Goliat, underdogs m.m. är intressant, läs ”David och Goliat” skriven av Malcolm Gladwell. Mästerligt.

Annons

8 reaktioner på ”Konsten att slåss mot jättar och att fira

 1. Känner igen mig i det där med att inte fira, måste ständigt påminna mig om det. Kul att du ser till att göra det nu! 🙂

  Och jag kan gå i god för ”David och Goliat”, fantastisk bok skriven av en inspirerande författare!

  Gilla

 2. ”Kika på boken och hålla i den. Med målbilden att nästa år är jag förhoppningsvis där igen med min alldeles egna bok.”

  Fantastiskt. Vilken mysrys-känsla det måste ge. Du får lova att ta en selfie med boken i högsta hugg! 😀

  Gillad av 1 person

  • Det lovar jag 🙂 En selfie, med boken, absolut! Men nu har jag börjat tvivla på de där novellerna….de är nog inte så bra. Har utvecklats en hel del sedan de skrevs… Så här är det hela tiden, tvivel, blandat med stor glädje. Kanske en författares, eller blivande författares normala tillstånd 😉 Kan ju också vara veckans ryggskott och sjukskrivning som tär på positiviteten.Måste bli bra till bokmässan. Håll en tumme!

   Gillad av 1 person

   • Eh, så är det väl alltid. Tvivlet hör till yrket. Och bättre blir man ju hela tiden. Men uppenbarligen är du redan tillräckligt duktig för att bli publicerad! 🙂 Det är stort!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s