Min nästa bok

thumbnail_IMG_0672

Efter en tids uppehåll skriver jag igen på min första bok, den som jag hoppas ska vara klar nästa år. Men jag har även flera andra påbörjade böcker och nu har jag bestämt mig för vilken som blir nummer två. 

Under flera år har jag prioriterat skrivandet och den första boken har hela tiden varit i fokus. Det tar tid att skriva en bok, mer tid än jag någonsin kunnat föreställa mig. Med barn varannan vecka och heltidsarbete gäller det att ta tillvara de stunder som blir över och det har jag gjort. En del annat som jag också vill göra hinns inte alltid med men jag hoppas och tror att de som är mig närmast kommer att vara kvar vid min sida. Jag vet att det ibland kan te sig märkligt att skrivandet är så viktigt. Men det här är något jag bara måste, måste göra. (Du som själv skriver eller arbetar med något kreativt kan nog förstå hur jag menar.)

Under distansutbildningen Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet har arbetet med första boken sakta men säkert gått framåt. Under andra terminen av utbildningen, både under år ett och år två (som jag nu är inne på) ägnar vi tid till våra egna projekt. Vi skriver och lämnar in löpande för feedback och kommentarer. Nu är jag klar med terminens alla övriga inlämningsuppgifter och kan fokusera på boken igen. Det känns fantastiskt roligt!

Jag hoppas innerligt att jag ska hitta ett förlag som tror på mig, som tycker om det jag skriver. Om jag fann det där förlaget som vill satsa på mig så tror jag att skrivandet skulle gå snabbare framåt. Jag är ju en person som gillar att arbeta mot mål, mot uppsatta deadlines. Just nu har jag ju egentligen eoner av tid att färdigställa det jag gör. Ingen finns där som väntar.

I veckan hände något som gjorde att jag bestämde mig för vilket av de andra utkasten som jag ska jobba vidare med när den första boken är klar. Inledningen är klar.

To be continued…

/Anni

 

Annons

7 reaktioner på ”Min nästa bok

 1. Fint att du är på G!
  Ja, det tar tid att skriva en bok.
  Jag har idéer, men hinner inte förverkliga på grund av redaktionschefsjobbet som tar all min vakna tid…
  Då jag skrev mina förra böcker var jag tjänstledig från en heltidsanställning, så det var lite annat.
  Men tids nog – kanske? 😀

  Gilla

  • Varmt tack Carita! Jo, jag är på G men det tar så fasligt med tid. Jag avsätter numer tid och har dragit ned på annat, som till exempel tv-tittande. Men det är svårt ändå att bli klar med runt trettio kapitel Dessutom är det en svårskriven historia. Men jag skriver på och hoppas gå i mål under nästa år – med den första boken man jag har fler på gång 🙂 Hoppas även du får tid för skrivandet igen en dag. Det är ju himla kul! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s