Inspirerande skrivarplatser

Jag har skrivit om det förut. Platser som inspirerar till skrivande. Idag har jag funnit en ny, annorlunda.

Det är inte på en ö, inte i en stuga vid havet eller vid en sjö och inte på en tyst plats som ett bibliotek.

När jag kom till mitt hotell igår i Malmö hade jag svårt att hitta lusten till att skriva. Eller lusten fanns nog där men inte inspirationen. Jag satt i mitt pyttelilla rum, tankarna for iväg på allt och jag kunde inte fokusera på skrivandet alls. Det är så mycket som kan störa ens tankar och hux flux hade min blick landat på fototapeten vid sängen…

Vid första anblicken såg jag inget märkvärdigt med rummet.

Vid en andra blick då skrivarfokuset inte vill infinna sig såg jag fototapeten med lite andra ögon. Tankarna for iväg igen…

Idag efter lunch provade jag att träna. Kanske skulle det sätta fart på skrivarlust och inspiration. Nja, men det blev i alla fall en ny krönika skriven – om tvivel… och ett besök på ett väldigt coolt och annorlunda gym med takmålningar och ljuskronor.

img_0691

Det mycket speciella gymmet.

Under eftermiddagen tog jag en promenad i Malmö centrum, åt fantastiskt god mexikansk mat. Stannade till en stund på centralstationen då jag tycker det är fascinerande med platser som tågstationer och flygplatser där människor möts och skiljs åt. Det ligger något i luften, i stämningen på de där platserna. Något jag inte riktigt kan sätta fingret på eller förklara men jag älskar att vara där, känna, se på människorna.

Mot kvällen vände jag tillbaka till hotellet för att försöka skriva.

I ”skrivarmood”.

Vid receptionen finns en bar, lounge och foajé. Hämtade datorn på mitt rum och beställde ett glas cava i baren, slog mig ner i foajén. Vips! Där hände plötsligt något. Till ljuslyktornas vaga sken, i det dova ljuset och med människors småprat på danska, ryska och skånska runtomkring började plötsligt fingrarna fara snabbt över tangenterna. På dryga trettio minuter hade jag tre nyskrivna sidor framför mig.

Den nyligen funna skrivarplatsen.

En ny, effektiv och för mig osannolik skrivarplats är funnen. Hotellfoajén.

Om du skriver, vilka är dina favoritplatser?

/Anni

Annons

8 reaktioner på ”Inspirerande skrivarplatser

 1. Kan det betyda att vi behöver stimulans av de som rör sig omkring? Tryggheten i att vara en i flocken? Är det så sant att tystnad i en kammare är det bästa? Ja, kanske för somliga, men ensamheten har även den sitt pris. Det vet jag numera eftersom min dator är så gott som stationär och rummen dånar i tomheten. Fantasi och tankar är låsta någonstans inne i huvudet och jag hittar ingen nyckel dit in.
  Var glad att du är mobil och kan nås av influenser utifrån. Ta vara på varje sekund och bär det inom dig. Det ger kraft i förlängningen. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Ofta gör jag också så. Stänger in mig och skriver i total tystnad. Så den här resan och den skrivarplatser i foajén var något nytt. Det fungerade underligt nog. Kanske för att det bara var ett lågt sorl…

   Gillad av 2 personer

 2. Hej Anni. När jag skriver så är ensamhet oerhört viktigt. Jag skriver både på stationär dator. Och laptop. Men min bästa plats är i min bäddsoffa i min hemmastudio. Bara jag och min älskade katt. Jag får ett väldigt flyt i texten ibland och då kan jag skriva en hel natt. Mörkret och tystnad är livsviktigt för mig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s