Det där med författarporträtt

anni_forfattarbild

Ikväll har jag fått ett mejl som fick mig att hoppa högt. Nåja, nästan i alla fall… Jag ska verkligen få sitta i en riktig bokhandel och läsa någon av mina texter. Hur stort är det? Megastort! Jag har också börjat fotografera lite och funderar över det där med författarporträtt. Måste man göra som alla andra eller kan man gå sin helt egna väg?

Kanske kan man göra något helt annorlunda? Fungerar det? Kan den här bilden vara mitt författarporträtt eller bör det vara något mer ”mainstream”?

Vad tycker du? Berätta!

/Anni

Ps. Återkommer om datum och tid för uppläsning. Troligen någon gång i december, under en söndag eftermiddag.

Annons

8 reaktioner på ”Det där med författarporträtt

 1. Så roligt att få läsa på en bokandel. Förstår det är pirrigt men det kommer gå så bra. 🙂 Själv tränar jag att läsa högt för min särbo i väntan på att min tur ska komma.
  Jag tycker ditt foto är ”skitsnyggt”. Gillar också att gå min egen väg och sticker gärna ut. Med åldern är (53) så bryr jag mig inte om vad folk tycker. Jag gör som jag själv vill. Tycker definitivt du ska använda det fotot. Snyggt 🙂

  Gilla

  • Hej och tack! Hoppas det ska gå bra och att jag vågar 😊

   Det är ju en sak att hålla föredrag eller utbildningar och en helt annan att läsa sina egna texter. Så mycket mer utlämnande, men å andra sidan måste man ju våga hoppa ut i det okända någon gång. Och nu har jag chansen. Fantastiskt!

   Kul att du gillar bilden! Min bror som är fotograf har lovat att göra en ny, liknande, men bättre. Vi får se hur det blir. Är i alla fall kul att även du gillar det annorlunda 😀 tack!

   Gillad av 1 person

 2. Gå din egen väg och kör på wild´n´crazy-stilen tycker jag, det brukar ge en härlig magnetism som folk dras till! 😉 Älskar titeln på boken by the way.

  Du, blev så supermegaglad över att du följde min blogg. Du är det första (förutom vänner och familj) och jag tänkte fira det med ett inlägg på bloggen, är det OK att jag lägger ut en skärmdump? Kanske en länk till och med? ❤

  Gillad av 1 person

  • Stort tack Nathalie! Du gör mig så glad! Då kanske jag kör på wild’n’crazy 😀 Får se om jag vågar…

   Och din blogg Att leva sin dröm verkar mycket inspirerande. Att våga ta steget och bli självförsörjande ö-bonde låter helt fantastiskt och modigt. Heja dig! Det är så inspirerande att det finns människor som trots flera tusen rädslor går sin egen väg och följer sina drömmar.

   Du får dela och göra skärmdumpar och citera hur mycket du vill. Bara roligt!

   Gilla

 3. Vad kul att du får läsa dina texter! Jag minns också hur stort det var att bli intervjuad på ett bokcafé för första gången och senare på bokmässan i Helsingfors.
  Författarporträtt? Ja, på sin bok vill man ju vara till din fördel – eller överallt vill man ju det 🙂 Kan vara bra att ha fler bilder att välja bland?

  Gilla

  • Tack Carita! Ja, det känns så otroligt fint och roligt. Det är en mycket bra idé att ha fler bilder. Så kommer det att bli. Några olika porträtt med olika uttryck att välja bland. Så då får den här lite ”vilda” bilden bli en av dem. Kul att du läser min blogg 🙂

   Gilla

 4. Håller med Carita. Det är nog jättebra att ha lite olika bilder att välja mellan, så kan du ta den som passar till ett visst sammanhang. Jag älskar verkligen den här bilden på bara halva dig, och den kan nog funka jättebra i många sammanhang tror jag – men kanske inte i alla 🙂

  Gillad av 1 person

  • Hej och tack! Kul att du gillar bilden så pass mycket 😊 Ja, ni har rätt. Jag ska använda några olika då det kan passa olika bra i olika sammanhang. Tack för att du läser och kommenterar. Betyder mycket för mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s