Hurra! En ny krönika i Allas veckotidning.

Den senaste tiden har jag haft svårt med skrivarmotivationen, men jag har också tänkt att den kommer tillbaka. Måste komma tillbaka. Igår kom ett oväntat mejl och förgyllde min dag. Och vips! befinner jag mig i ett lyckorus.

Det var Allas veckotidnings redaktionschef som hörde av sig. Jag skickade en ny krönika förra våren, fick veta att den var bra och att de skulle publicera den. Lite längre fram bara. Sedan blev det tyst läääänge. Men igår kom ett mejl som berättar att min krönika ”Hur en brun dag blir gul” publiceras i Allas veckotidning nummer 18 som kommer ut den 27 april. Yay!

Inte nog med det. Fick även ett sms om ett paket, en kartong med böcker som ska hämtas ut. Förstod snart att det är bok nummer tre i serien om Hälsa och folkbildning där jag har en längre text med. Det är så länge sedan jag skrev texten att jag helt förträngt det. Mer om det inom kort.

Det en speciell känsla det där, varje gång. Det går inte att jämföras med något annat. Lyckan när de egna orden publiceras, blir lästa och kanske, kanske får betydelse för någon annan. Oslagbar energikick och boost jag behövde precis just nu när skrivandet gått trögt och livet bjudit på många gupp. Är det inte förunderligt med livet?

Igår kväll gjorde jag som alltid och precis som min fantastiska skrivarcoach Kim M Kimselius också alltid gör. Jag njöt ett glas mousserande vin och firade en ny publicering. Jag gjorde det tillsammans med en av mina inspirationskällor, min dotter. Hon fick dock nöja sig med påskmust… Tillsammans såg vi filmen Trolls, en jättebra film om vänskap, kärlek och vikten av att tänka positiva tankar även vid motgång.

Imorgon är det fredag och då firar jag igen med en ny bok i min hand. Stort tack till alla skrivare, läsare, vänner och fantastiska människor därute som hejar på mig!

Utan er vore jag ingenting.

”She believed she could. So she did.”

/Anni

Annons

9 reaktioner på ”Hurra! En ny krönika i Allas veckotidning.

  • Jadu, Laila. Livets berg-och dalbana fortsätter att överraska. Nu försöker jag bara njuta av stunden och den där härliga känslan av ren och skär glädje 😊 Tack för din kommentar!

   Gilla

 1. kul med krönikan, grattis! 🙂 Roligt att läsa att du också deltagit i projektet Hälsa & Folkbildning! Vad har du skrivit om? Min text dyker upp i bok nr 4. Ser verkligen fram emot det.

  Gilla

  • Tack Linnea! I bok 2 har jag skrivit om träning på egna villkor, om att det ska vara skönt och kul att träna och att det kan se ut på helt olika sätt för olika människor. Om att även med små steg kommer man långt. I bok 3 har jag skrivit om hur livet kan förändras på ett par sekunder, om en olycka, nervsmärta och hur man kommer vidare efter ett trauma. Om att aldrig ge upp. Väldigt kortfattat beskrivet 🙂 Vad har du skrivit om?

   Gilla

   • Låter spännande! Det där med att träning är individuellt tror jag är så otroligt viktigt. Vad som är bra för en person behöver inte passa för nästa. Båda texterna låter väldigt intressanta. 🙂

    Jag har skrivit om inställning och positivt tänkande. Om att hur vi väljer att se på livet, påverkar oss och dem omkring oss. Och att när vi väljer att se det som är positivt istället för att fokusera på det negativa kan vi må psykiskt bra även i en svår situation. Ett ex. Jag behandlas för tillfället för höftdysplasi, en process som kommer att ta total cirka två år av mitt liv, Jag kan välja att fokusera på det som är negativt, men jag kommer samtidigt att förstärka denna känsla eller så fokuserar jag på de saker i mitt liv som ger mig glädje och energi och då kommer detta att förstärkas. Detta innebär inte att man inte att livet alltid måste vara på topp, men min erfarenhet stärker min tilltro till att om jag kan få min hjärna till positivt tänkande blir den min närmsta vän, annars kan den lätt bli min fiende. 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Oerhört klokt Linnea. Jag har läst delar av din intressanta blogg. Ett inlägg handlade just om höftdysplasi och en lista över saker som denna händelse burit med sig. Positiva saker. Jag är precis som du. Jag tar motgångarna, vänder och vrider på de. Oftast hittar jag positiva saker. Inte alltid och inte omedelbart, men väldigt ofta en liten tid senare. Vi är väldigt lika i vårt sätt att tänka. Tankens kraft är oerhört stark och mäktig. Spännande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s