När är man författare?

Nattliga funderingar.

En skrivarvän på ett förlag kallade mig nyss i ett inlägg på Instagram ”novellförfattare” och jag kom på mig själv med att tänka ”Va, vem? Jag?”

Sedan slog det mig att jag skrivit en rad noveller nu, både ett antal som blivit publicerade och nya som nu tar form i min novellsamling som handlar om möten och hur ett enda möte kan förändra ett helt liv. Ändå känns ordet ”författare” så stort, för stort.

I mitt sätt att se är jag författare på riktigt först när/om jag lyckas bli medlem i Sveriges Författarförbund. För att nå dit behövs två egna utgivna verk och dit är det fortfarande en bit att vandra. Jag vet att andra tänker annorlunda men jag siktar på det 🎯

En dag hoppas jag nå dit.

/Anni

Annons

2 reaktioner på ”När är man författare?

  1. Mål är härligt att ha, men jag tycker att det är bara du som kan bestämma om du är författare eller ej. Om du känner att du kan skriva bra berättelser som berör, inte bara dig själv utan även andra, då är du en författare för mig.
    Det gäller mig som konstnär också om jag kan göra målningar som jag är nöjd med och tycker om och de berör andra också, då är jag en konstnär och det är jag. Jag är en konstnär och du är en författare. Kram ha en bra helg.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s