Allt finns i ögonen

 

anni

På väg till nya jobbet igår. Lite morgontrött i vanlig ordning.

 

Idag har jag glatt mig åt att den första veckan på nya jobbet varit så bra, men också tänkt en del på livet i stort. Kanske naturligt när en del saker får en nystart? Funderat över åldrandet,  över att tiden vi har är så jäkla kort, att det går så märkligt fort.

Det finns massor med bra saker i att bli äldre. Jag vet mer om vem jag är, vad jag vill, vad som betyder nåt på riktigt och vad som är viktigt. Jag bryr mig mindre om vad andra tycker, följer min egna väg, skriver och skriver ännu mer. Mindre kul är exempelvis att synen försämras, att kroppen inte alltid vill det jag vill. Och blä, för att behöva ha hjälpmedel inställt på telefonen, men onekligen så himla bra att ha för att slippa läsglasögon när jag ska läsa sms och skrivaranteckningar 🙂 (Ps. Finns under Inställningar/Allmänt/Hjälpmedel om du har en Iphone).

Men hur gamla vi än blir finns något som aldrig förändras. Ögonen, blicken. Någon har sagt att ögonen är själens spegel, kanske är det så. Oavsett så ligger det något i det där, jag känner alltid igen mig i ögonen. De har alltid, alltid sett ut på samma sätt, oavsett hur ung eller gammal jag varit. Det är på något vis tryggt, att det finns något litet som är konstant, oföränderligt.

Kent, ett av mina favoritband som tyvärr inte finns mer (men, musiken lever tack och lov för alltid kvar) har gjort många fantastiska låtar. En av dem inspirerade mig till det här inlägget, den heter ”Den sista sången”

Ett stycke ur texten:

”Det skulle bli en kylig natt
Det skulle bli ett långsamt fall
Och du log genom fräknarna
Med tårar i ögonen
Allt fanns i ögonen
Allt finns i ögonen

Allt finns i ögonen. Kanske är det så.

/Anni

Annons

10 reaktioner på ”Allt finns i ögonen

 1. Så kloka ord. Vi vet mer om vad vi vill då vi blir äldre, börjar strunta i vad andra tycker.
  Ibland kan jag tänka ”varför var jag inte så klok redan som ung” – men man behöver väl alla år bakom sig för att bli klok 🙂
  Och tiden – ja, den går mycket fortare då vi blir äldre. Konstigt egentligen, minuter och sekunder är ju samma som då vi var unga.

  Gillad av 1 person

  • Tack, Carita. Det var snällt sagt 🙂 Och visst kan jag också önska att jag vetat allt det jag vet nu när jag var ung. Undrar hur livet sett ut då? Jag tycker det känns som att tiden går fortare ju äldre jag blir. Vet inte varför, men det känns så.

   Gilla

 2. Kul med nya jobbet, att det känns bra.
  Ja åldrandet ja, jag har inte riktigt hittat mig själv i det tyvärr. Varje ny rynka gör mig arg haha. Inväntar det där lugnet som alla talar om 😁.
  Fin bild & du har rätt om ögonen.
  Trevlig dag!

  Gilla

  • Hej Jenny, och tack! Roligt att du gillar bilden, att du läser och dessutom tar dig tid att kommentera. De där rynkorna ja…. Jag försöker tänka att det jag inte kan påverka är inte mycket att fundera över. Ibland svårt. Försöker även göra saker som ger energi, som gör mig glad. En del skönhet kommer ju inifrån sägs det. Väljer att tro på det och på att träning också ger goda resultat för både kropp och knopp 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Mycket fint skrivet! Jag upplever att ögonen skvallrar rätt mycket om hur man mår och att genom att verkligen se sig själv i ögonen (i spegeln) så kan man liksom checka av hur livet är – och se om man är där man vill vara och gör det man vill göra.

  Gillad av 1 person

  • Hej Jenny, ett jättestort tack! Dina ord värmer mig, gör mig glad. Kul att du tyckte inlägget var fint. Visst är det bra att ta sig tid att stanna upp ibland, ta en titt i ögonen. Både egna och andras.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s