De oräddbara

 

sommarnatt_170603b (2)

Järna, inatt när jag var på promenad på väg hem från en vän. Fascineras av vackra sommarnätter, ljuset och dofterna. (Det är Järna kyrka som skymtar fram bakom löven).

Det enda någotsånär kvalitativa jag lyckats skriva på senare tid är ”Ett brev till dig”. Trots ledighet, semester och egen tid – inget mer.

Ibland är det som om orden tar slut. Ändå ord och berättelser som finns där, far runt inombords. De vill inget hellre än att komma ut, ned på pappret, in i datorn. Men någonting hindrar dem just nu.

Kanske är det tvivlet eller kanske är det livet. Allt det där andra, alla måsten som lägger sig ovanpå. Som vore det en tung, våt filt.

Några få ord smiter igenom och ut. Övriga har inte en chans. De kvävs i samma stund de föds. Under filten ligger de nu. Orörliga. Förlorade. Oräddbara.

/Anni

Ps. ”Oräddbara” är ett ord jag kom på idag, ett ord som lyckades smita ut. Ordet finns egentligen inte enligt svenska ordlistan. Jag tycker om ”oräddbara” som kan tolkas på flera olika sätt. Hittar du också på nya, egna ord?

Annons

4 reaktioner på ”De oräddbara

 1. Känner så väl igen det där motståndet. Man vill skriva. Orden och tankarna virvlar runt inne i huvudet, men antingen kommer det inte ut som man vill eller så försvinner meningen innan man hunnit greppa den. För min del växte känslan av misslyckande tills jag insåg att det bästa jag kunde göra vad att strunta helt i att skriva tills jag kunde hitta en ny metod. Den gamla fungerade inte.
  Den lösningen kanske inte fungerar för alla. Men en sak är säkert, alla som någon gång drabbats av skrivkramp kommer ur det. Någon gång lossnar det men det finns ingen magisk formel som löser problemet. Härda ut och gör annat som på sikt kommer att främja ditt skrivande: Ta hand om dig själv – träna, testa att äta någonting nytt, meditera – läs en massa böcker, se på filmer, umgås med nära och kära eller besök nya platser för att samla inspiration.

  Gillad av 1 person

  • Hej, Kristina och tack för din kloka kommentar. Du har så rätt i det du skriver och just nu försöker jag göra en del av det där. Jag tränar, promenerar, yogar, mediterar, varit på massage, läser och har letat upp ett par nya filmer att kika på. Jag vet att orden brukar komma tillbaka eller egentligen är de där och far runt hela tiden. Det är bara svårt att fästa dem på pappret men snart hoppas jag vara igång igen. Ska på skrivarkurs i sommar och där ingår att skriva en novell med fantasy-tema. Något jag aldrig gjort (just fantasy) men läser nu om fantasy och har fått en idé som jag hoppas ska hålla hela vägen och ned på pappret 🙂

   Gilla

 2. Pingback: Fragment ur ett skrivarliv | Anni Svensson

 3. Pingback: Nothingness och vackra ord | Anni Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s