Vad är det med havet?

Dryga sex veckor har gått sedan min fotoperation. Igår fick jag äntligen slänga kryckor och fotpjäxa och som jag har längtat efter den dagen. Den sista tiden kände jag mig oerhört låg, även om det var en planerad operation och jag visste att läkningen skulle ta tid. Men jag visste inte att det skulle bli så svårt för mig att vara beroende av att få hjälp med nästan allt. Bland det första jag lovade mig själv att göra när jag kunde gå och köra bil igen var att träna och ta mig till havet. 

Det jag lovade mig själv har jag gjort idag och vilken glädje att kunna sätta sig i bilen med musik på högsta möjliga volym. Friheten att kunna åka precis vart jag vill. Den känslan! Wiiiiihoooo! Det är såna där saker en tar för givet i vanliga fall, och åter igen har jag blivit påmind om hur betydelsefulla de där små sakerna i livet är.

Först till gymmet där jag inte varit på drygt sex veckor. Jag var fundersam över hur mycket jag skulle orka, hur mycket jag tappat i styrka då jag bara ”mesat” runt hemma på en yogamatta ett fåtal gånger. Det kändes himla roligt att vara tillbaka (ja, det är sant!). Jag har längtat så otroligt mycket till träningen som oavsett livets händelser i övrigt gör att jag känner mig stark och glad. Det gick långt mycket bättre än jag kunnat tro. Jag fick kliva ned ett, ibland två pinnhål på vikterna men inte mer. Jag satsar på att vara tillbaka i tidigare form och vikter inom sex veckor. Det bör inte vara några problem när jag nu jag återgår till ett par, tre pass i veckan. Träningen är verkligen bra, den gör underverk. Kanske de berömda endorfinerna?

Anni gym 2018

Tillbaka på gymmet! Yay!

Sedan var det dags att åka vidare till en av mina favoritplatser vid havet, Farstanäs udde för att ta en kort promenad och träna den ömma foten som fortfarande är rejält svullen. Vädret idag var grått, vinterkylan nöp i kinderna, foten värkte, men det gjorde ingenting alls. Ena sidan av udden var helt stilla, tyst.

Farstanas 180113_1

Den sida som var lugn och tyst. Bara jag och två svanar 🙂

På den andra sidan var det ganska hård vind och vågor. Vågornas enformiga slag mot klipporna bildade som alltid ett rytmiskt ljud. Jag stod där en stund och funderade över varför havet är så speciellt för mig.

Jag tror att där vid havet, skogen och klipporna känner jag mig levande. Allt är ärligt, sant och där finns också ett alldeles speciellt ljus. Tankarna kan vandra fritt och jag blir medveten om vad jag faktiskt kan och inte kan påverka. Bara jag kan bestämma hur jag ska må genom att inte låta andra människor eller yttre omständigheter påverka mig. Det har varit en del negativa händelser den senaste tiden. Nu hoppas jag på ett lugnt år där jag får möjlighet att koncentrera mig mitt roliga jobb, min dotter, vännerna som alltid finns för mig och skrivandet.

Farstanas 180113_2

Den andra sidan av udden med vind och vågor.

Jag är efter träning, lyssnande på bland andra Kent, Kenny and the Foodboxes, Coldplay och en stund vid havet vid skapligt gott mod. En tung period är över. Nu ska jag göra ett försök till att fortsätta skriva på det som ska bli min första egna bok. Håll gärna en tumme för att vägen framåt håller sig någorlunda rak. Boken måste, måste skrivas klart. När du en dag kan och förhoppningsvis vill läsa den kommer du att förstå varför.

/Anni

Ps. Det finns en tjej som heter Dao och som igår gjorde en lysande version av Coldplays ”Fix you”. Nästa nya stjärna?

 

Annons

5 reaktioner på ”Vad är det med havet?

 1. Härligt och nu gäller det att få tillbaka styrkan i foten och du är på gång hör jag. Bra kämpa på.
  Havet ja … det är något väldigt speciellt. För mig har det också en sådan där sugande kraft som vill ta mig till stranden av ett hav. Jag vill inte sitta i en båt jag vill bara gå vid havet och titta ut. Jag känner mig stark av havet.
  Lycka till med ditt manus, det är kämpigt att läsa om och om igen, ändra lite här och lite där.
  Kram /Annemor

  Gillad av 1 person

 2. Heja dig! Förstår precis känslan av att vara tillbaka på gymnet igen, så himla skönt!

  Visst var det hallux valgus du opererade? Min pappa gjorde samma operation för ett par månader sedan. Funderar på om det utförs olika typer av operationer mot det där, för han var inte sängliggande mer än 4-5 dagar och sen jobbade han på ungefär som vanligt fast lite linkandes. Eller så var det bara mamma som pressade på honom. ”Gubben är 78 år, ligger han för lång tid i sängen kommer han väl aldrig upp igen!” 😬🙈

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja, så himla skönt! Jo, det var Hallux vallgus men också en snedställd tå som stelopererades. Jag började jobba efter fyra veckor och var på väg redan efter två. Men jag hade så jäkla ont att det inte gick. Jag har hört olika varianter och det finns olika sätt att operera – med stift som tas bort efter tre veckor eller titanskruv som får sitta kvar. En del blir bra kvickt medan andra har ont långt efteråt. Ortopeden sa att sex veckor är den tid man vanligtvis behöver sjukskrivning så jag undrar hur din pappa kom igång så snabbt. Jag är smärttålig men åt morfin i två veckor för att stå ut. När stiften togs bort försvann också värken. Det är ju en fraktur i foten, benet sågas itu. Men din pappa kanske är en riktig stålpappa 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Havet är en lisa för själen, precis som träning 😊 Det är inte förrän man är ofärdig som tacksamheten för fri rörlighet grabbar tag i en, jag genomgick en operation för några år sedan och frustrationen i att inte kunna röra sig fritt och obetänksamt hade jag inte riktigt räknat med, så jag förstår din stora lättnad.
  Önskar dig verkligen ett lugnt år med fokus på det du vill och det du behöver, och din dotter såklart.

  Gilla

  • Tack, Marie 🤗 Och du har helt rätt. Att inte kunna röra sig som är van vid under sex veckor var hyfsat tufft. Att kunna gå ordentligt igen (nåja nästan) och att kunna köra bil känns helt fantastiskt!

   Hämta Outlook för iOS
   ________________________________

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s