Fett dålig start.

 

anni_ morgon 170803

Bild som fint gestaltar veckans inledning och denna dags morgon, men sen vände det…

Den där rubriken skulle kanske inte godkännas för en krönika eller annat jag skriver. Därför det är så himla befriande och praktiskt med en blogg. Här är det bara jag som bestämmer vad som ska skrivas. Men åter till det jag egentligen skulle berätta…

Veckan började inte bra, inte alls. Jag kände mig låg och trött efter en massa tråkigheter, saker jag inte kan påverka. Det enda som lyste upp tillvaron var att jag nästan lyckats skriva klart min nya novell ”De orörbara” på tema fantasy. Trodde aldrig jag skulle gå i mål med den, men nu är det nära, och jag vet att jag kommer bli klar inom kort. Lite finjusteringar bara.

Jag tackar ödmjukast en av mina duktiga skrivarvänner för att det lossnade den här gången. Först skrev jag som besatt, rubriken kom, karaktärerna och deras namn, början, mitten och slutet. Det flöt på och vips! hade jag skrivit över 20 000 tecken. Supernöjd med mig själv. Lät berättelsen vila. När jag tog fram den igen efter någon dag och läste tyckte jag det var bedrövligt. Var ärligt talat sugen på att elda upp alltihop.

Så kom den räddande ängeln. Jenny Holmström, författare men också en enormt peppande och skarp korrekturläsare. Jag kan verkligen rekommendera Jenny och hennes tjänster. Hon ser vad som behöver göras och får mig att se det också. På så vis får hon varje skönlitterär text att lyfta. Jenny pekar alltid på exakt det som jag själv inte kunnat se, men när hon sätter fingret på det så ser jag också och jag kommer vidare.

Men när det där var färdigt så var det fortfarande en massa annat som var jobbigt. Petade lite i novellen under kvällarna i veckan (nu uppe i 29 000 tecken) och tog en paus. Var ändå skrivsugen, skrivandet får mig att må bra, så jag skrev en krönika med titeln ”En sån där obotlig optimist”. Var inte säker på om jag lyckats med texten, men vågade ändå skicka den till Allas chefredaktör för ett omdöme. Och nu till det roliga. Det var tur att jag gjorde det, för jag fick besked idag. De gillade den och den kommer att publiceras! Yay! (Vet ännu inte när – återkommer om det.)

 

Anni 170803

Den tidigare surmulen är glad igen…

 

Det började därmed så smått att vända (även om det jobbiga finns kvar) och på vägen hem var jag ganska glad. Vid ett rödljus var det en bil bredvid min som rullade fram en pytteliten bit flera gånger. Till slut var jag tvungen att vrida på huvudet för att se vad det var för en knäppis. Då är det en man i min ålder som flörtar! 🙂 Inte helt vanligt nuförtiden… och det gjorde mig faktiskt ännu lite gladare. Om jag har bekräftelsebehov? Näe, eller nja eller ja, kanske…. 😉 Roligt var det i alla fall och jag kunde inte låta bli att skratta.

När jag kom hem hade ett jag ett stort paket att öppna. Där var några (kanske nästan hälften) av de böcker som finns på litteraturlistan för drömutbildningen Kreativt skrivande (Linnéuniversitetet, distans) som börjar om några veckor. Det ska bli fantastiskt roligt! Men jag kommer att få lägga ett gäng timmar av fritiden på läsning…

bocker

En del av de spännande böckerna jag har att läsa i höst…

Och nu sitter jag här på min uteplats, andas in den ljuvliga sommarkvällen, ser på himlen och den nyligen nyutslagna, magnifika dahlian.

dahlia

Den vackra dahlian, vars första blomma slagit ut just idag.

Regnet öser ner men det gör absolut ingenting. Jag ska som vanligt fira publiceringen på samma sätt som alltid. Så som min bästa skrivarcoach Kim M Kimselius alltid firar sina publiceringar. Med ett glas mousserande vin. En får se till att passa på och fira de små, små ljusglimtarna i livet, innan nästa svacka kommer.

mousserandevin

Japp! Nu ska den öppnas…

Hörde jag skål…?

/Anni

 

Annons

12 reaktioner på ”Fett dålig start.

  • Hej Anethe, ja det brukar ju vanligen ljusna efter en tid…. Så även denna gång 🙂 Vi får se om det håller i sig…. Jag hoppas innerligt att fantasynovellen blir godkänd och slipper igenom nålsögat 🙂

   Skål för novellen, bloggformatet (som ibland är så himla bra) och skrivarvänner!

   Gilla

 1. Underbar berättelse, Anni! Gillar bubblet extra mycket och din novell och din litteraturhög! Det blev många och. Stryk de som inte behövs 😉
  Spännande med ditt höstprojekt. Bra att du redan skrivit klar fantasyberättelsen, då vet vi att du går i mål den här gången.
  Kramar i massor
  Kim 🙂

  Gillad av 1 person

  • Hej Kim! Tack så jättemycket 🙂 Jag älskar ju de där ”och” som du vet. Har svårt att slita mig ifrån dem emellanåt. Men du kan vara säker på att novellen som kommer är ordentligt rensad från onödiga ord. Jag har Jenny (the Hawk-Eye) som gör en extra kontroll. Då slinker inget igenom 🙂 På bloggen är jag lite mer avslappnad och använder lite tvivelaktiga rubriker OCH formuleringar. Mohahhhhaaaa…. 😉

   Kram tillbaka! En stooor kram! 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Så kul att du kom in på Kreativt skrivande! Har tänkt söka den många gånger men det har aldrig blivit av, så det kommer bli spännande att följa utbildningen här på din blogg (för jag hoppas verkligen du bloggar om den)! Och grattis och skål för novellen 🍾🥂

  Gillad av 1 person

 3. Hej och många tack! Jag är verkligen superglad för den där utbildningen. Det är som en dröm som går i uppfyllelse. Trodde aldrig jag skulle komma in så det blev tjolahoppsasteg hela den dagen när jag fick mejlet om att jag var antagen. Galet kul ska det bli. Säkert också lite tufft eftersom jag arbetar samtidigt. Men det är så roligt att det nog ska gå bra 🙂 Det är ju ett rent nöje för mig att läsa klassiker, lära mig mer om skrivandet och att skriva.

  Jag ska absolut blogga om utbildningen. Det kommer inte att finnas så mycket tid, men ett litet inlägg då och då ska jag försöka få till.

  Skål! Jag tar mig ett (eller två) glas till ikväll och firar lite till 🙂

  Gilla

 4. Vad roligt med utbildningen, grattis till att du kom in. Tror du kommer få jättekul, även om det kan bli lite intensivt. Ska bli kul att läsa om det då jag förstås hoppas du skriver lite om den ibland. 🙂
  Och novell och krönika! Yay för när det går bra och framåt trots att svåra saker också tar plats i livet.

  Gillad av 1 person

 5. Tack, snälla du! Jag tror också det kommer att bli hur roligt som helst 🙂 Lovar att skriva lite då och då och berätta. Jag kommer nog helt enkelt inte kunna låta bli.

  Visst är det också superkul med novellen och krönikan. Det är i skrivandet jag ofta (inte alltid) hittar ny energi. Ibland blir det riktigt bra och jag lyckas ta texterna till publicering. Det är det som gör att jag klarar av allt det andra. En fin insikt jag fått de senaste åren.

  Yay!

  Gilla

 6. Vad roligt med utbildningen, ska bli kul att följa dig genom den! Och grattis till positivt besked från Allas! Klart du ska fira 🙂
  Och ja, det är trevligt med en flirt, att någon visar uppskattning. Behöver vi inte alla lite bekräftelse ibland? Inget fel med det, att göra andra människor glada är bara fint.
  Håller helt med om friheten med bloggen, att själv få sätta sina regler.

  Gillad av 1 person

  • Tack Marie 🙂 Både för att du läser och kommenterar. Kul också att du håller med mig om bloggandet. Det känns som en fantastisk möjlighet att få uttrycka sig lite hur som helst. Och att någon faktiskt vill läsa ändå 🙂 Jag ska försöka berätta lite om utbildningen då och då även om jag vet att hösten kommer att ha sina utmaningar med tid. Men en liten lucka kommer jag nog att hitta här och där.

   Gillad av 1 person

   • Tack själv!
    Tid ja – den som det borde finnas ett överflöd av. Jag bloggar max en gång i veckan, sedan läser jag andras bloggar till frukost oftast, funka bra tidsmässigt.
    Ska bli kul att läsa om utbildningen, när du har tid och lust att göra ett inlägg. Ha de fint så länge 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s