Om vila, en ny novell och en storm

I tre dagar har jag gjort typ ingenting. Tittat på och lyssnat till havets brus, låtit vinden rufsa om mitt hår. Gjort ett enda inköp – en hatt. Läst lite och varit i solen. Ätit massor med god mat och exotiska frukter, sippat på en och annan Margarita, Mai Tai och Pina Colada. Ensam.

Ensam är något som många kommenterat.  ”Reser du helt ensam till Thailand? Oj, vad modigt!” eller vid middagarna här på hotellet; ”Men, Anni du är så välkommen att sitta här med oss. Det kan väl inte vara så kul att sitta där helt själv?” Men jag har förklarat att jag försöker vara författare en del av min tid och samtidigt pekat på min skrivar- och anteckningsbok som jag burit med mig i väntan på inspiration. Och de har förstått. Tror jag. Men de som nog inte förstått är de som arbetar i hotellets restaurang. De kanske tror att jag är en sån där resereporter som rapporterar om olika platser. De är för artiga för att fråga om min anteckningsbok och penna som funnits med vid varje måltid (frukost, lunch och middag) och jag är så glad åt den fantastiska servicen att jag inte säger något alls, mer än tack! 🙂

Jag har inte behövt vara ensam. Jag VILL vara ensam. Fått inbjudan att vara med på andras middagar och det är jag så himla tacksam för (TACK! Ni vet vilka ni är, fina människor här på hotellet), men jag har vänligt tackat nej och istället ägnat mig åt det jag kom hit för. Vila och ett försök till att hitta ny skrivarinspiration. Jag har deadline den sista februari på ett par noveller och lite längre fram i år min första helt egna bok.

Fick en del ideer igår och så idag kom det. Inspirationen. Tjugoen handskrivna sidor på stranden. Fem karaktärer, början, handling och slut. En ny novell, den första i genre deckare/thriller eller kanske till och med lite åt hållet erotic crime. Berättelsen utspelar sig på Arlanda, på ett flyg och i Thailand…

Just nu känns det bra, men imorgon kan delar eller allt åka i papperskorgen. Det där är något man inte vet förrän långt senare när tvivel och redigering och åter redigering är klart. Men poängen kvarstår. Genom vila, miljöombyte och egentid kom inspiration, energi och ideer tillbaka 😊

Idag var det någon som förutsett regn. Hittills har det varit fel. Hotellägaren har dock viss oro i blicken och han sade tidigare idag;  ”Tomorrow the storm and heavy rain will hit us”.  Well, nu har jag hört om regn, storm och översvämningar i drygt en vecka. Under tiden har solen bränt min näsa tvärröd och mycket tråkiga nyheter från Sverige är det som har ”hit me” hittills.  Tyvärr kan jag inte göra ett dyft åt det när jag befinner mig här. Hur gärna jag än skulle önska och vilja, men det är saker jag kommer behöva ta tag i när jag kommer hem.

Nu har jag fått sol i tre dagar av sex möjliga. Alltid nåt och jag är tacksam som tusan! Jag hoppas kunna åka till ön Koh Mook imorgon där det finns en tjej som likt  mig är på ”ensamkonferens”. Vi hamnade bredvid varandra på planet hit till Thailand, så jag hade mycket trevligt sällskap på den låååånga flygresan. (Tack, Caroline för det nya ordet och för trevligt sällskap. Hoppas vi syns imorgon eller måndag och om inte vet du varför! En storm. Typ.) Jag sippar vidare på en Margarita, lägger in den nya novellen i datorn, börjar kanske redigera efter middagen och beach partyt som väntar och hoppas att han har fel, den där hotellägaren. Och om inte, så får jag väl rida ut den stormen också.

Till sist en av mina absoluta favoritlåtar som en av mina bröder skickade mig idag som en påminnelse. Både låten och texten är fantastisk. Och har du inte sett filmen där den är med, ”Meet Joe Black” så se den! Tack, Tony det var precis vad jag behövde idag.

Annons

15 reaktioner på ”Om vila, en ny novell och en storm

 1. Jag är så glad för din skull! Att du kom iväg, att solen skiner på dig, att du får välbehövlig vila och att du hittat lite skrivainspiration 😊
  Ser fram emot ny läsning och tills du åter är på kylig mark igen, ha det gott och njut!
  Kramar ❤❤

  Gillad av 2 personer

 2. Ja, just det här med att vara ensam… som om det var något hemskt, tragiskt, skamligt…
  Det finns några som påstår att jag är ensam, det är mänskor som knappt känner mig, och mina behov.
  Jag är också som Susanne glad för din skull, att du har alla de möjligheter du har just nu, att du får vila och skriva.

  Gillad av 1 person

  • Ensamhet är finemang emellanåt, så länge man väljer det själv. Och jag gillar verkligen att vara ensam ibland och för att kunna skriva är det nästan ett måste. Det var ett aktivt beslut inför den här resan och jag är så himla nöjd. Vilat, kunnat göra precis vad jag vill, varit på båtutflykter, träffat nya människor, ätit fantastisk mat, badat, solat. läst och hittat skrivarlusten 🙂 Kan tillägga att hotellet är fantastiskt på att se varje gästs behov, superbra service hela tiden, grymt god mat, leenden från alla som jobbar här oh varje dag frågan om det är ngt mer de kan hjälpa till med för att jag ska trivas. Allt det gör enormt mycket när man reser på egen hand. Thailand är verkligen leendenas land. Mitt favoritland näst efter Sverige.

   Gillad av 1 person

 3. Härligt att se att du finner det du söker. Må bäst vännen och ta vara på din egenkvalitativa tid! Inget må spillas, inget må stressas och inget är dig mer välunnt än detta, i detta nu. Kramen 😄😍

  Gillad av 2 personer

 4. Oj, så modig du är Anni som åker iväg på egensemester så långt. Jag har aldrig gjort det, men önskvärt. Men jag ska åka på skrivarläger till Blekinge i sommar ensam och träffa andra skrivande vänner och Kim. Precis som du var en sommar. Härligt med sol och värme. Har du provat en Teguila Sunrise, en favoritdrink jag har. Kul att du fått inspiration och hamrar på tangenterna. Ha det gott i solen 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack! Tänk att det är så många som tycker det är modigt att åka ensam. För mig var det snarare en självklarhet och inget jag reflekterade över, mer än att det skulle bli skönt att få vila och bara skriva om lusten faller på. Men jag ska även tillägga att jag varit i Thailand flera ggr tidigare, på flera olika platser (dock var senaste resan för runt 14 år sedan) så det känns som om jag känner landet lite grann. Det kanske har betydelse för att jag bestämde mig för att åka ensam denna gång. Det fina när man är på ensamresa är att man kan träffa mycket nya människor och vänner om man vill. Eller bara göra precis det man har lust till. Den här gången har jag lagt fokus på vila, sola, bada, läsa och att hitta inspiration att skriva och den kom efter tre dagar…. skrivarlusten! Och nu har jag varit ordentligt produktiv på em/kvällar och bara vilat på stranden på dagtid. Och ja, jag provar det mesta i både matväg och drinklista, så även Tequila Sunrise är avsmakad. Med beröm godkänd 🙂

   Gillad av 1 person

   • Jag har funderat på att resa ensam och visst träffar man många trevliga människor. När jag var 18 år rester jag till England för att jobba som au-pair. Men till nästa vinter ska jag ta och beställa en resa ensam och med min laptop. Visst är det härligt med inspiration, sol, mat och gott att dricka. Ha det gott 🙂

    Gillad av 1 person

 5. Ja, det är fantastiskt att kunna komma iväg så här. Nu är det kväll och åska gör att det skallrar i fönster och dörrar 😳 Men jag ska snart på middag och sen antistress-massage. Har sån tur att det finns både gym och spa på hotellet. Hoppas du kommer iväg på din resa!

  Gilla

 6. Vad härligt med semester! Jag har semestrat ensam många gånger, det är en speciell känsla och servicen blir faktiskt bättre, för det är något misstänks med oss som äter själva… En gång gick jag på en White Guide-restaurang här i Sverige, åt trerätters med fördrink och en whisky till kaffet efteråt (var krånglig och beställde en trea) och behandlades hela tiden som om de trodde jag var någon slags viktig matkritiker. Fick testa flera viner före jag bestämde mig. Det finns klara fördelar med att resa ensam!
  Vad kul att du jobbar på med ditt skrivande i Thailand! Så många handskrivna sidor är verkligen en prestation 🙂

  Gillad av 1 person

  • Hej Marie, javisst har det sina fördelar att resa ensam 🙂 Servicen här har verkligen varit på topp hela veckan. Nu är det tyvärr dags för hemfärd imorgon och vad jag förstått så kommer jag byta trettio graders värme mot sju minusgrader… Brrrr..! Jag tyckte 21 sidor inte var så mycket, men du kanske har rätt! Det är nog en hel del och jag har ju nu i alla fall stommen till helheten och idag kom en idé till som ska läggas till. Ha det fint!

   Gillad av 1 person

   • Ja, det blir en kontrast vill jag lova, skönvarmt mot surkallt 😄
    Du ska verkligen applådera dig själv tycker jag, nu återstår ”bara” resten av arbetet 😉

    Gillad av 1 person

 7. Å det låter verkligen helt fantastiskt! Jag blir grön av avund – vill också åka på ensamkonferens! 😉
  Så där är det tycker jag, att just egentid och miljöombyte, det är oftast det enda som behövs för att inspirationen ska komma. Hoppas att den stannar kvar så att du får lite skrivflow även hemma sedan!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Det var fantastiskt. En fin och inspirerande resa. När jag kom hem vändes dock livet plötsligt upp och ned. Så som det ofta är här i livet. Men så småningom hoppas jag vara tillbaka i skrivarflowet som jag hittade igen där i Thailand på min ensamkonferens….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s