Premiär för recensioner och min första högläsning

Armbandet är beställt från Attestål design. Finns på Instagram som attestal_design

Armbandet är beställt från Attestål design. Finns på Instagram som attestal_design

I oktober fick jag mitt livs första recension. Nu i november fick jag den andra. Det var fantastiska ögonblick. För första gången är det två personer som verkligen tar sig tid att både läsa och skriva något till mig om det de läst. Om två av mina publicerade noveller.

Den första novellen som recenseras heter ”Historiens vingslag” och är en av totalt tre noveller som jag bidragit med i antologin Färgargårdens andar. Boken som är skriven av mig och en grupp härliga kurskamrater från förra årets skrivarkurs finns att beställa på Adlibris och Bokus.

”Jag har börjat läsa den nyutkomna boken Färgargårdens Andar, en novellantologi där bl a Kim Kimselius har bidragit. Så kom jag till novellen Historiens vingslag av Anni Svensson. Jag blev helt trollbunden … när jag slutat läsa kom jag på mig med att sitta rak som en småskoleelev som följer allt fröken säger för att inte missa ett enda ord. Hon fångar stämningen precis som om man går balansgång på en tunn lina mellan sömn och vakenhet, mellan dröm och verklighet, mellan nuet och det förflutna – allt dolt i den skugga som nattens mörker sveper runt allt och som suddar ut konturerna … Lycka till med ditt fortsatta skrivande!”

/Christina Gustavson, författare, rättspsykiater och forskare.

Tusen tack, Christina! Dina ord värmer så in i norden (och själen) härligt.

Christina är en jätteduktig och produktiv författare som lyckas otroligt bra med den där lite kluriga glimten i sina noveller. Hon och hennes noveller påminner mig faktiskt lite om Agatha Christie. (Om du läser Christinas noveller kommer du nog att förstå vad jag menar.) Christina har även ett eget förlag. Du kan läsa mer om Christina och alla hennes böcker på Joelsgarden.se

Nu i november fick jag ytterligare en recension på en annan novell – ”Astrid och Beda” som ingår i samma antologi och det var då jag kände att det var dags att fira. Med ett blogginlägg 🙂

”En välskriven berättelse som lämnar mig med eftertanke och längtan efter mer. Skriven  med ett enkelt och härligt språk, och en målande beskrivning som ger mig precis lagom för att kliva  in i och omslutas av en värld full av kärlek, vänskap, fördomar och sorg. Jag förs tillbaka i tiden och Annis sätt att skriva får mig att känna att jag är med, jag både deltar och betraktar. Gripande berättelse, rekommenderar den varmt! Längtar efter din bok!” /Susanne Breitner

Stort och varmt tack, Susanne! Dina ord värmer mig långt in i själen och ger mig ny energi och nytt mod att vandra vidare på min skrivarstig.

Och jag nynnar ikväll glatt på en pigg melodi och hoppas så småningom kunna fortsätta skriva på mina krönikor, nya noveller och mina helt egna böcker. Det finns hopp!

/Anni

Ps. Det blir premiär för ytterligare en superspännande sak inom kort. Den 4 december kl 15-16 kommer jag att finnas på Järnas bok- och pappershandel Tudda Galumpan. Jag har den stora glädjen att få prata om skrivande, drömmar och mål. Jag kommer även att läsa en del ur en ännu opublicerad novell som i våras vann en skrivartävling för sin inledning. Det blir även tips om bra skrivarkurser och böcker om skrivande. Läs mer om innehållet här i eventkalendern. Hoppas vi ses där!

Annons

10 reaktioner på ”Premiär för recensioner och min första högläsning

 1. Fortsätt skriva! Kul att läsa att du gör det och att du fått respons, för det behöver man som författare. Både upplyftande sådan och konstruktivt kritisk.
  Jag minns också mina recensioner och har sparat dem i pappersformat samt alla intervjuer som gjorts också.
  Lycka till i framtiden med ALLA projekt!

  Gillad av 1 person

  • Tack Carita! Jag ska försöka så snart jag är lite bättre. Just nu fokus på mitt vanliga arbete och träning, men sen så…… Jag spar också allt, krönikor, artiklar och nu recensioner. Det är bra att ta fram och kika på ibland när tvivlet kommer smygande. Nu ska jag ge mig ut i vintermörket med pannlampa 🙂

   Gilla

 2. Åh vad härligt med så fin feedback! Och besök i bokhandel är stort, det rullar på och när stenen väl börjat rulla i nedförsbacken går den inte att stoppa, tvärt om 😄

  Gillad av 1 person

 3. Så underbart stt läsa och guuud vad roligt med så fina recensioner! Tvivla aldrig på att du är på rätt väg, trots de tillfälliga gupp på vägen som livet ibland bjuder på. Varmaste kramen till dig i novembermörkret!❤️

  Gillad av 1 person

  • Tack Madeleine! Jag, jag blir så glad att jag knappt kan stå still. Jag hoppas att mitt liv den närmsta tiden inte bjuder på fler gupp utan bara lite härligt flyt framåt 🙂 Stor kram tillbaka till dig!

   Gillad av 1 person

 4. Alltså, WOW, vilka superfina recensioner! Jag förstår att du är glad, jag skulle vara överlycklig. 😀 Jag blir så sjukt nyfiken på att läsa bägge två så en vacker dag, när flyttstöket lagt sig, längtar jag efter att få kura upp mig framför öppna spisen med en kopp te och läsa dina mästerverk. ❤

  Gillad av 1 person

 5. Pingback: Något av det mest magiska jag varit med om. | Anni Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s