Något av det mest magiska jag varit med om.

Jag. Efteråt. Den lyckan. Den känslan. Vilade i rummets hörn när alla gått hem.

Jag. Efteråt. Den lyckan. Den känslan. Vilade i det magiska rummets hörn när alla gått hem. Tack till min bror Tony Svensson som fotograferat. Läs mer på artura.se

Idag är en mycket speciell dag som jag för alltid kommer att bära med mig. I resten av mitt liv. Idag var dagen D. Den stora dagen då jag för första gången skulle tala offentligt om mitt skrivande, skrivartips, skrivarkurser, gupp på vägen, inspiration, mål, skicka vidare och mina innersta drömmar. Jag var galet nervös innan, men det blev bättre än jag någonsin vågat drömma om. Det var magi.

Hela jag är ikväll ett enda stort leende. Det är det här jag ska fortsätta göra vid sidan av mitt arbete. Skrivaoch inspirera andra att våga, att finna modet att följa sina drömmar.

Tudda Galumpan. En magisk plats.

Tudda Galumpan. En magisk plats. En plats för drömmar och fantasi. (Foto: Tony Svensson)

Den här eftermiddagen går inte att återge i ord. Det som hände idag behöver upplevas. Inne på Tudda Galumpan, en pappers- och bokhandel i Järna (som även har litterturpedagog, bokbinderi och förlag) hände det. En dröm gick i uppfyllelse, ytterligare ett delmål kan bockas av som klart. Jag klarade det! Jag stod framför ett antal människor jag inte alls kände, några tidigare arbetskamrater, nuvarande arbetskamrater, familj och vänner. På en plats som inte kan vara mer perfekt. Ett rum med mysig belysning, knarrande trägolv och högt i tak, bokhyllor fyllda av berättelser och böcker som bara väntar på att bli lästa. En sagolik plats att vara på.

Tin läser sin text och jag har dragit mig längst bak i rumet för att få en bild av helheten, den magiska.

Tin läser sin text och jag har dragit mig längst bak i rummet för att få en bild av helheten, den magiska.

Där fick jag förmånen att stå idag och berätta om mig, mitt liv, mina drömmar och skrivandet som blivit alltmer viktigt. Men som också varit en viktig del i hela mitt liv ända sedan jag var liten och började läsa och skriva. Min kärlek till bibliotek, mitt inneboende aldrig sinande hopp om att bli författare för att nå ut med de där viktiga berättelserna som behöver bli lästa. Som behöver blir färdiga och som knackar på och vill komma ut. Idag fick jag göra det, ta ett steg till mot mina drömmars mål. Och det fanns de som lyssnade, som ställde smarta frågor och kanske finast av allt… I slutet efter att jag läst en bit ur en ny novell vågade ytterligare tre personer ställa sig framför alla och läsa sina egna personliga texter. Att kunna inspirera och vara en liten del i att någon annan vill och vågar läsa sin personliga text är så vackert.

I pausen var det fika och frivillig peng att lägga. Det blev mycket i burken. Allt går till föreningen Maskrosbarn.

I pausen var det fika och frivillig peng att lägga. Det blev mycket i burken. Allt går till föreningen Maskrosbarn. Tack! (Och tack, Sussi för att du bakat.)

Det var Stina (som jag tyvärr inte fick någon bild på). Stina trollband alla med sin drömska berättarröst och sin fina berättelse ”Children had wings”. Jag blir rörd bara jag tänker på det. Stina kommer snart ut med en egen bok med flera sagor. Det är jag helt säker på och jag kommer stå först i kön för att få ett signerat exemplar och det måste även bli ljudbok. Måste! Du kan följa Stina här via hennes blogg och här hittar du även berättelsen hon läste, både som text och som ljudfil. Läs, lyssna och njut.

Det var Rolf. En man som delade med sig av två fina texter ur sitt liv. En vändpunkt i ett tufft liv och en kärleksförklaring till sin fru Susann. Här blev jag så berörd att jag fick hålla emot hårt för att inte börja gråta. Det var så fantastiskt att Rolf vågade, så modigt. Och som han skriver! Vackert, oerhört vackert och berörande ända ut i tårna. Rolf kommer också med en bok och det är jag också säker på och den kommer vara väl värd att läsa. Jag lovar!

Rolf. En av de modiga som mot slutet läste två egna enastående texter.

Rolf. En av de modiga som mot slutet läste två egna enastående texter.

Och det var Tin, en av delägarna till stället där vi var idag. Tin läste en jättefin text ur en saga för barn. Även den så himla bra och jag ser fram emot att få läsa hela berättelsen en dag.

Jag och Tin som gjorde den här upplevelsen möjlig för oss alla. Tack, Tin!

Jag och  fantastiska Tin som gjorde den här upplevelsen möjlig för oss alla. Tack! (Foto: Tony Svensson)

Jag är oerhört lycklig och tacksam över att få ha upplevt den här dagen. Vilken energi, vilken magi. Och nu vet jag att jag måste, måste fortsätta. Måste få göra om det här igen och igen. Få möjlighet att inspirera, uppmuntra och peppa människor att våga. Jag måste även fortsätta skriva och bli klar med mina berättelser.  Idag fick jag signera boken Färgargårdens andar med tre av mina noveller. Jag fick även läsa en del av en ännu outgiven novell, ”En berättelse från ovan”. Under nästa år siktar jag mot att få signera min helt egna första bok. Tror du jag klarar det?

anni-sign-1

Jag fick signera böcker. Vilken lycka! (Foto: Tin Carleson)

anni-sign-2

Foto: Tin Carleson.

Jag, Åsa och Anders. Önskar jag haft bilder på alla fina besökare!

Jag, Åsa och Anders. Önskar jag haft bilder på alla fina besökare!

Innerligt och varmt tack till ALLA som var med idag och tack till Tin för att du gjorde det här möjligt! Tack även till alla vänner och bloggföljare som peppar mig, mina skrivarvänner från kurserna med Kim M Kimselius, tack Kim och tack även Helen Laestadius Loman och skrivarvänner från Folkuniversitetet som inspirerat mig längs vägen.

She believed she could. So she did. Minst två av besökarna hade läst min blogg. Tack Åsa och Anders fört kort, choklad och vacker blomma!

”She believed she could. So she did.” Minst två av besökarna hade läst min blogg. Tack Åsa och Anders fört kort, choklad och vacker blomma!

anni-3

Vilken dag! Så glad, tacksam och nöjd!

Ingenting är omöjligt, bara olika svårt.

/Anni

Ps. Det blir eventuellt en skrivarcirkel i Järna på Tudda Galumpan i vår. Vill du vara med? Anmäl gärna ditt intresse i så fall. Vi är redan fem som är med. Stort!

Annons

21 reaktioner på ”Något av det mest magiska jag varit med om.

 1. Tack för en underbar eftermiddag med spännande berättelser, sagor, kaffe o kakor. Dessutom i en mysig miljö.
  Och tack för att jag själv fick delta.
  Kram Rolf.

  Gilla

  • Tack Rolf! Du var en magisk och mycket speciell del av dagen. Så himla fint och berörande – det du skrivit och läste upp. Nu håller jag en tumme för dig och fortsätt skriv! Kram!

   Gilla

 2. Oh, så fina bilder. Härligt att det gick så bra. Många gånger blir allt bättre än vad man tror. Boken Färgargårdens andar köpte jag förra veckan signerar av Kim Kimselius som jag träffade i Lund. Kolla in min blogg. 🙂 Jag ska absolut läsa dina noveller först.

  Gilla

 3. God morgon! Så kul och vilket mysigt ställe. Måste kolla upp 🙂

  Det är klart att du ger ut en egen bok nästa år! glädjer mig till att läsa de där novellerna först.

  Gilla

  • Hej Cajsa! Fint att du tror på mig. Tack! Det ger mig pepp att fortsätta och känslan från igår sitter i ännu. Det var en mycket fin dag med nya möten som inspirerar mig. Skojigt att du vill läsa novellerna 🙂 Och kolla upp Tudda Galumpan – det är mysigt!

   Gilla

 4. Klart som sjutton att du kommer klara det! Bli utgiven med helt egna böcker alltså. Vilket driv! Väldigt inspirerande att läsa ditt inlägg. Heja dig!

  Gillad av 1 person

 5. Tack Marie! Jag hoppas du har rätt och jag kommer att jobba för att komma dit 🙂 Driv har jag, men vi får se hur det är med uthålligheten. Just nu känner jag att det absolut kommer att gå, men sedan kommer dagarna med tvivel. Ska försöka hålla fast vid känslan jag hade igår. Kul att mitt inlägg kändes inspirerande. Det gör mig otroligt glad! 🙂

  Gilla

 6. Hej Anni! Tack för en jättefin eftermiddag på Tudda Galumpan, jag blev jätteinspirerad av din berättelse, och din och de andras uppläsning av sina texter ❤ Jag hann inte riktigt tacka dig på plats eftersom jag skulle hem till sonen som var själv hemma… Kram från Marit (kanske vi ses i en skrivarcirkel så småningom igen, jag skrev upp mig på listan 🙂 )

  Gilla

  • Hej Marit, och varmt tack för dina ord. Det känns jättefint att du tyckte om det och dessutom blev inspirerad. Det känns stort 😊 Så fint att du tar dig tid att läsa min blogg och kommentera. Det ger mig energi att fortsätta på den inslagna vägen 💕 Vi hoppas få till en skrivarcirkel i vår. Vore jättekul att ses igen! Ha det bra så länge!

   Gilla

  • Stort tack! Det var verkligen fantastiskt. Pirrigt innan, men under tiden och efteråt infann sig en fin känsla, lite som magi. Ibland behöver man iväg utanför sin komfortzon. Det är där det händer 😊

   Gilla

 7. Det kommer att gå bra! Det kommer att bli färdiga berättelser som blir böcker. Känslan du beskriver låter som om den gjorde dig hel – det bär långt. Varma lyckönskningar med det du företar dig framöver 💕

  Gillad av 1 person

  • Hej Laila och fint att du tagit dig tid att skriva några rader. Jag tackar ödmjukast för peppen du ger mig. Tänk att några ord kan betyda så mycket… Jag ska verkligen försöka fortsätta följa mitt hjärtas röst och mina drömmar. Vi får se hur långt der bär. Tack!!!

   Gilla

 8. Pingback: What do you desire? | Anni Svensson

 9. Pingback: Fragment ur ett skrivarliv | Anni Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s