Att följa sin inre röst

Follow dreams citat

Oavsett om den särskilda berättelsen och de där andra berättelserna jag skriver någonsin blir utgivna – eller inte – så finns något litet betydelsefullt i resan jag gjort. Efter många år på en väg jag av olika anledningar var tvungen att gå, valde jag en ny väg som på många sätt var långt ifrån självklar.

Jag valde att kliva av från ett jobb på toppen av karriären och ett företag som jag mot slutet hade mycket lite gemensamt med. Och jag gjorde det utan att ha ett nytt jobb klart. Jag gjorde det på grund av en kombination som handlade om inre värderingar som krockade med de yttre och en dröm om något större som jag burit med mig under många år. Utifrån det väl genomtänkta beslutet följde både mod och beslutsamhet.

I över trettio år har jag burit på en berättelse som behöver få komma ut i ljuset och nu är jag på väg. Jag klev av karriärstegen, lämnade tjänstebil, hyfsat hög lön och fann nästan omgående ett nytt spännande jobb. Jag kunde kombinera både ett roligt kommunikationsjobb med kloka värderingar och runt åtta timmar långa arbetsdagar. Det gav mig vips! en fritid med plats för både skönlitterärt skrivande och annat viktigt. Jag skrev och gick skrivarkurser men kände att jag ville ha mer, veta mer och kunna mer.

Våren 2017 tog jag modet till mig och sökte in till utbildningen Kreativt skrivande på Linnéuniversitetet och trodde nog aldrig att jag skulle komma in. Några (okej, ett gäng) år över fyrtio trodde jag min tid var förbi för universitetsstudier och med ansökan följde dessutom ett arbetsprov. Men det gick vägen. Jag var en av de drygt femtio lyckliga som kom in.

Efter att glädjechocken lagt sig kom funderingarna på om jag skulle klara av det vid sidan av ett heltidsarbete. Jag kom fram till att jag måste försöka. Det här var en chans, en dröm som på något sätt alltid funnits hos mig, men som jag tystat alltför länge.

Och idag sitter jag här med ett leende. Det fungerar utmärkt att kombinera arbetet med studier eftersom studierna är mitt stora fritidsintresse och så galet roligt. Jag har nyligen gått igenom feedback från min lektor och mina kurskamrater på den senaste inlämningsuppgiften (kapitel ett i min första bok). Det är en del hejarop och feedback som lyfter mig och mitt skrivande, men det är också lite tuffare kommentarer och frågeställningar som gör att min text förbättras, att skrivandet går framåt, utvecklas.

Kunde jag ha gjort allt det här tidigare? Eller har vägen och resan hit varit nödvändig? Jag har inte svaret på de frågorna. Jag önskar att jag insett vikten av att lyssna mer inåt funnits tidigare, men för min del finns så många gupp och saker på vägen att det kanske inte var möjligt. Kanske kan mina ord och erfarenheter ändå ha betydelse för någon ung människa. Om jag får råda fritt så skulle jag säga – tveka inte, följ ditt hjärta och din passion, gör det du innerst inne vill. För det vi gör med hjärta och passion blir ofta väldigt bra, och med det som är väldigt bra, följer också framgång. Jag kan inte låta bli att påminna om min favoritinspiratör Alan Watts:

Att lägga fram det man skriver i ljuset för andra att beskåda är inte på något vis enkelt. Livet i övrigt är tufft emellanåt på många fronter, men de här stunderna av insikter och framåtskridande gör att jag klarar allt. Med utbildningen och skrivandet har jag hittat det jag vill göra, och jag vet som en av få gånger i mitt liv, att jag gör helt rätt. Jag fortsätter följa hjärtat, min inre röst och det kan aldrig någonsin bli fel. För den insikten och känslan är jag så jäkla tacksam.

Följer du din inre röst?

/Anni

Ps. Jag fick ett meddelande från en tjej som läst min blogg och kände sig inspirerad. Stort och varmt tack till dig. Du inspirerade mig så att jag fick det här inlägget skrivet. På internationella kvinnodagen och allt. Tack! 🙂

Annons

11 reaktioner på ”Att följa sin inre röst

 1. Ja, jag följer min inre röst. Men att göra det kräver mycket kraft eftersom en del vill tysta den bildligt talat. Det gör bara min inre röst ännu starkare. Ska man finna en inre harmoni kan man bara följa sin inre röst och hålla bruset utifrån på lagom avstånd. Det finns inget annat sätt 🙂

  Gillad av 2 personer

  • Tackar! Ibland har jag kommit till ett läge i livet då jag egentligen inte haft något val. Det är bara tvunget att provas. Och utbildningen är toppen, bland det roligaste jag gjort. Jätteglad över att du vill läsa det jag skriver. Hoppas bli klar under årwt och sen återstår att se om någon vill ge ut det 😊

   Gillad av 1 person

 2. Härligt att läsa! Jag drömmer om att skriva, skriva och så skriva lite till. Tyvärr är mina händer inte överens med mig, men det får lösa sig på något vis. Det är så skönt att läsa att du följer din dröm och dina värderingar. Jag har mött så många när jag var yrkesverksam som inte kunde stå för det arbete de utförde. Där deras inre värderingar gick på tvärs mot arbetsgivarens och det skapade följaktligen svår stress.
  Tack för att du delar dina tankar. Det stärker mig i mitt beslut att gå med i en skrivarcirkel här på hemorten. En träff/månad är alldeles lagom för mig. Börjar i det lilla. Kreativt skrivande låter spännande och roligt. Önskar dig lycka till och ser fram emot att läsa mer av dig.
  //P-L

  Gillad av 1 person

  • Hej, vad roligt att du tyckte om inlägget och kul att även du gillar att skriva. Jag tror det är helt rätt att börja i det lilla. Jag startade själv ordentligt med en skrivarkurs på distans, Folkuniversitetet tror jag det var och Skriv en bok, grund. Vill minnas att vi hade en inlämningsuppgift var tredje eller var fjärde vecka varvat med självstudier. Var ett jättebra sätt att komma igång lite mer. Lycka till!

   Gillad av 1 person

 3. Ett väldigt inspirerande inlägg! Jag gör mitt allra bästa för att följa min intre röst även om allt den säger inte är speciellt logiskt alla gånger.

  För en månad sedan lämnade jag in min uppsägning till mitt arbete tillsammans med ett löfte om att stanna kvar i tre månader för att lära upp en eventuell ersättare.

  Nu är det två månader kvar och jag vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till men jag känner mig fast och fullt övertygad om att jag gjorde helt rätt. 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tack så jättemycket, Ludwig! Blir så glad att du tyckte det var inspirerande att läsa. Det låter som om du fattat ett klokt beslut som var tvunget att fattas. Med det följer oftast något bra, och en ny dörr kanske öppnas… Håller alla tummar!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s