Premiär för min första E-novell; En berättelse från ovan

Omslag: Tony Svensson, artura.se

Hurra! En av de stunder jag väntat på är äntligen här och ytterligare en milstolpe är nådd. Det är premiär för min allra första e-novell. Från och med idag finns den att köpa på Adlibris och Bokus. 

E-novellen En berättelse från ovan har med sin inledning vunnit pris i en skrivartävling, anordnad av Litteratursalongen.

Berättelsen handlar om vad som händer med oss människor när hjärtat slutar slå, när vi dör. Kanske är det något vi inte kan föreställa oss. Fram till nu.

En medelålders kvinna lever sitt liv i hög fart och så effektivt som möjligt. Utan att reflektera över vad som egentligen är viktigt eller vad hon egentligen vill. Hon drabbas oväntat av sjukdom och därefter blir ingenting som förut. Det visar sig vara för sent att uppfylla alla de där drömmarna hon bar på. I alla fall på det sätt hon tänkt sig.

En berättelse om att våga följa sina drömmar innan det är för sent. Och om tro, hopp och att döden kanske är något annat än vad vi kunnat tro eller vågat hoppas på. En berättelse om en plats vi inte kan se. Tänk om det finns en annan dimension där vi återser människor vi saknat, men kanske på ett annat sätt, i en annan form? Det vi inte kan se, kanske ändå finns. Tänk om…

Mina tankar kring berättelsen
Min förhoppning är att novellen ska leda till samtal om både livet och döden. Vad gör vi med vår tid här på jorden? Följer vi våra innersta drömmar och önskningar eller har vi för bråttom för att känna efter?

Många människor har svårt att tala om döden och en del bär på sorg och saknad efter nära och kära. En smärta och sorg som är svår att lindra. Med den här berättelsen vill jag också inge hopp och väcka en tanke om att döden kanske inte är vad vi tror. Tänk om varje slut är en helt ny början? Jag har inspirerats av både egna upplevelser och av andra människors berättelser. Människor som förlorat någon närstående. Och som mött en fjäril…

Om mig (om du inte visste det här förut)
Jag heter Anni My Svensson och jag är skribent, krönikör, författare och förläggare. Uppvuxen i Södertälje, numer boende i Järna, ett par mil söder om Södertälje. Vill genom mina berättelser inspirera, beröra, sätta ljus på viktiga samhällsfrågor och förbättra världen eller i alla fall göra något i världen lite bättre. Jag har som mål att ge ut min första, egna bok på temat ”Ingenting är omöjligt” under 2017. Arbetar som kommunikatör, skriver på fritiden noveller, böcker, krönikor och bloggar (publicerad bl a i Allas, Länstidningen i Södertälje, i en novellantologi och i böcker om hälsa).

Vill du läsa e-novellen En berättelse från ovan? Hoppas det!
Den finns att köpa från och med idag den 18 april på Adlibris och Bokus. Yay!

Du får jättegärna berätta vad du tycker när du har läst och vill du skriva en kort recension skulle jag bli mer än superduperglad. Nu fortsätter arbetet med mina större bokprojekt och med del två av denna novell som plötsligt kom till mig igår.

Obeskrivligt glad idag över att jag nått så här långt, men också lite orolig och fundersam. Mina ord och min alldeles egna, första e-novell har fått vingar. Vad ska ni tycka…?

/Anni

Ps. Tack Joelsgården Förlag för allt arbete, Artura Photo Art för hjälp med omslaget och tack till alla som stöttar mig på min skrivarresa. Utan er vore jag inget.

Annons

18 reaktioner på ”Premiär för min första E-novell; En berättelse från ovan

 1. Visst är det en fantastisk känsla när man går in och kan se sin egen bok på ett e-bok ställe. Och en enorm bost när någon kommenterar och säger att dom gillar den.

  Lycka till.

  Gillad av 1 person

 2. Jättetack! Och ja, det är obeskrivligt, en helt fantastisk känsla att se sitt bokomslag och sitt namn på de där e-bokställena. Det är en så lång resa dit och man är ju aldrig helt säker på om man kommer nå fram. När det väl blir verklighet är det lite svårt att ta in. Jag måste också erkänna att känslorna pendlar, från någon slags eufori till oro för vad som ska tyckas… Nu har jag fått några positiva kommentarer från läsare och en riktigt fin recension så just idag känns det finfint 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Jag ska köpa din novell och tycka till!😊Tilltalas av handlingen, jag är övertygad om att det finns mycket runt oss som vi inte ser och hör… för övrigt älskar jag fjärilar, de finns t o m på en av mina skrivmuggar😉🦋

  Gillad av 1 person

  • Hej Louise, så roligt att du hittat fram till min blogg. Och ännu roligare att du vill läsa min novell. Jag har en del två på gång, så det vore fint med lite feedback. Visst är det fint med fjärilar?

   Gilla

 4. Tack! Men njae… möjligen flow till och från och däremellan en berg- och dalbana. Men har ett mål som jag arbetat mot under lång tid. Och ja, du har rätt! Vi verkar har en väldigt lika grund, yrkesmässigt. Tycker du dig ha nytta av ditt journalistiska skrivande i det skönlitterära? Ibland tycker jag mig se fördelar, men ibland är det också så svårt att särskilja de båda. Jag kan ha en tendens att bli för ”faktamässig” i de skönlitterära texterna 🙂

  Gilla

  • Hej Markus, så roligt att du börjat läsa och följa min blogg. Jag ska kika in på din blogg också. Jag tycker om att blogga ibland när jag behöver en paus från det andra skrivandet eller när jag behöver få ur mig tankar eller funderingar. En berättelse från ovan är en kort novell och finns att köpa och ladda ned på Adlibris och Bokus för drygt en tjuga. Jättekul om du vill läsa! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s